Bronzen stier voor MVV, Trost, La Rosa en Ghoochannejhad

Door de winterse omstandigheden van voor de winterstop zijn de Bronzen Stieren van de tweede periode amper uitgereikt of de prijswinnaars van de derde periode zijn alweer bekend.

Alle trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League verkozen René Trost van MVV Maastricht tot beste trainer en diens pupil Michael La Rosa tot grootste talent. Op basis van de ranglijst eisten MVV Maastricht (ploeg) en SC Cambuur-aanvaller Reza Ghoochannejhad (topscorer) de andere twee stieren voor zich op.

De verkiezing voor beste speler loopt nog tot donderdagmiddag 15.00 uur. Ook hiervoor nomineerden de trainers en aanvoerders alvast de vijf kandidaten. Wat hen betreft gaan Tom Daemen (MVV Maastricht), Marc Höcher (Helmond Sport), Derk Boerrigter (RKC Waalwijk), Tom van Hyfte (MVV Maastricht) en Michael de Leeuw (BV Veendam) strijden om de Bronzen Stier voor beste speler.

Aankomende donderdag wordt de beste speler van de periode aangewezen. Wie deze Bronzen Stier daadwerkelijk gaat winnen, bepaalt u als publiek! Tot en met donderdag 24 februari 15.00 uur kan uw voorkeur doorgebeld worden naar het nummer 0909-5010556 (60 cent per gesprek).

Als winnaar van de derde periode pakte MVV Maastricht de Bronzen Stier voor ploeg van de periode. Het team van trainer René Trost speelde op de slotdag met 0-0 gelijk bij FC Eindhoven en verzamelde daarmee een totaal van 19 punten uit acht wedstrijden. Net genoeg om BV Veendam van het lijf te houden. De Veenkolonialen kwamen uiteindelijk een punt tekort ten opzichte van de Limburgers.

Reza Ghoochannejhad was in de derde periode het meest trefzeker. De Iraniër van sc Cambuur maakte in acht duels zeven goals. Dat was er eentje meer dan Michael de Leeuw van BV Veendam en dus net genoeg om de Bronzen Stier voor topscorer van de derde periode op te eisen. MVV-trainer René Trost kreeg met de Bronzen Stier voor beste trainer de credits voor het leiden van zijn ploeg naar de winst in de derde periode.

De prestaties van de Maastrichtenaren in de derde periode werden toch al op waarde geschat, want ook de Bronzen Stier voor talent van periode kwam terecht bij de Limburgse club. Michael La Rosa eiste deze prijs voor zich op. De 19-jarige Belg viel in aanvallend opzicht op met dreigende acties, een assist en twee goals.

Aan het einde van het seizoen en bij alle vier de periodes komen het beste talent, de beste speler, de beste coach, het beste team en de topscorer via de Bronzen en Gouden Stier Verkiezingen in de spotlights te staan.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.