‘Bring them back!’, een oproep vanuit de supporters

Dit FC Dordrecht verdient meer supporters dan er nu op de tribunes staan. En niet omdat er nu ineens vier keer op rij is gewonnen, maar belangrijker dan dat, er wordt gewoon heel aardig en leuk gevoetbald. En dat hebben wij eigenlijk anderhalf jaar moeten missen. Zo, dat is eruit.

Ik heb het al verklapt, maar vanavond won FC Dordrecht voor de vierde maal op rij. Een op voorhand lastige uitwedstrijd in Almere werd uiteindelijk aan de zegekar gebonden, nadat de 1-2 over de streep werd getrokken. Doelpunten van Arias vanaf de penaltystip en Calcan na een wonderlijke solo door de defensie van de gastheren waren genoeg voor de drie punten. De supporters die de reis naar Flevoland hadden ondernomen, werden beloond en konden een feestje bouwen in het uitvak. En in de supportersbus, want net voor het knooppunt Gorinchem was het bier uitverkocht, maar de feeststemming nog vollop aanwezig!

Maar laten wij eerlijk wezen, dit FC Dordrecht verdient meer supporters op de Krommedijk. Krap 1200 mensen maken de gang naar de thuiswedstrijden van de Schapekoppen. In vergelijking, in het promotiejaar zaten er gemiddeld 3500 supporters, in de Eredivisie zelfs 3800. En ja, als je wint, dan heb je vrienden. Dan wil iedereen erbij zijn, laten zien dat ze de lokale trots een warm hart toedragen en ach, dan koop je ook gewoon een sjaaltje of een pet. Maar dat sjaaltje of petje is bij 2600 mensen in de hoek gegooid, nadat Dordt degradeerde en een moeilijke tijd aanbrak. Zo moeilijk dat er weer een degradatie dreigde en waarschijnlijk had de club die niet overleefd.

FC Dordrecht balanceert nog steeds op het slappe koord dat voetbal op het tweede niveau in Nederland heet. De jaarcijfers van het vorige seizoen laten nog steeds een club die het lastig heeft zien. Gelukkig kunnen wij ook zien dat de vrije val gestuit lijkt, op het veld en in de boeken. Nu nog die lege plekken op de tribunes van de Krommedijk vullen en daar hebben wij de hulp van al die “verloren” supporters voor nodig. Maar laten wij nou aankomende vrijdag, als FC Dordrecht thuis speelt tegen Helmond Sport, de hand over het hart strijken. Iedereen die in de afgelopen jaren is afgehaakt, is van harte welkom om weer aan te sluiten. Zonder pesterijtjes, zonder vervelende opmerkingen en gewoon weer net zoals vroeger. Met een biertje, leuk voetbal, in de hekken hangen en hopelijk weer een overwinning. Haal die “verloren” schapen terug!

Frank Berkhout

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.