Brandts treft bij FC Dordrecht fitte en gretige selectie

Met een voorlopige selectie van veertien spelers en Ernie Brandts als nieuwe oefenmeester voor de groep begon FC Dordrecht aan de aanlooproute naar het eredivisieseizoen 2014-2015. Opmerkelijk daarbij was de grote publieke belangstelling, die duidelijk maakte dat sportstad Dordrecht uitkijkt naar de krachtmetingen op het allerhoogste betaald voetbalniveau.

Het was een fraai beeld bij de premièretraining op het kunstgras in het stadion aan de Krommedijk: er zaten aanzienlijk meer toeschouwers op de tribune dan dat er spelers op het veld stonden. De kersverse eredivisiestatus had een magnetische werking op een mooi legertje nieuwsgierigen, dat de eerste bewegingen van FC Dordrecht in het nieuwe seizoen wilde aanschouwen.

Die kijklustigen kwamen bij een snelle telling tot veertien spelers. De voorlopig enige doelman Robbert te Loeke, die zich wil ontfermen over de erfenis van Warner Hahn, en de verdedigers Jeffry Fortes, Ilias Haddad, Marvin Peersman en Nando Wormgoor maakten ook vorig seizoen al deel uit van de hechte Dordtse verdedigingsmuur. Ook een ander veel benutte bouwsteen, Everon Pisas, maakte zijn opwachting bij de eerste training. Van het middenrif zijn de multifunctionele Javier Vet, routinier Adnan Alisic, de wederom van Vitesse gehuurde Robin Gosens en de vastgelegde Funso Ojo gebleven. In aanvallend opzicht hoopt de ook aanwezige Rihairo Meulens (zie kader) op een nieuwe kans. De van RKC overgekomen Mart Lieder en Vitesse-huurling Mo Hamdaoui vormden de nieuwe gezichten.

Ook Wilmer Kousemaker, op verschillende sociale mediakanalen in verband gebracht met de amateurs van Halsteren, was gewoon present. ,,Ik was ook verbaasd dat mijn naam bij Halsteren is genoemd. Ik heb nooit contact gehad met die club en wil gewoon mijn contract, dat tot medio 2015 loopt, bij FC Dordrecht uitdienen,’’ schetste Kousemaker.

De komende weken zal de Dordtse selectie, waaruit ook aanvaller Jessy Mayele is verdwenen, meer en meer vorm gaan krijgen. Trainer Ernie Brandts, die zijn manschappen tijdens de eerste sessie pass- en trapvormen liet doen en ook nog flink wat loopwerk liet verrichten, rekent op de onuitputtelijke inventiviteit van technisch directeur Marco Boogers bij het completeren van zijn spelerspotentieel. ,,Het was nu nog een bijzonder overzichtelijk groepje spelers. Niet zo gek, want er zijn veel gehuurde spelers verdwenen. Marco bewijst jaarlijks dat hij een prima selectie bij elkaar kan krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat dat weer gaat gebeuren,’’ aldus de in Eindhoven woonachtige oefenmeester, die in de eerste weken een conditionele basis wil leggen. ,,We zullen absoluut harder trainen dan dat de spelers vorig seizoen gewend waren. De handelingssnelheid, het tempo, de scherpte in de afronding, alles zal op een hoger niveau moeten liggen.’’

Het ontbreken van een oefenwedstrijd in de eerste voorbereidingsweek is voor Brandts geen groot gemis. ,,We leveren voldoende trainingsarbeid en zullen een onderling partijtje elf tegen elf spelen tegen de reserves. Echt, ik stond te popelen om hier aan de slag te gaan, ik was blij dat het eindelijk ging beginnen. Wat ik hier heb aangetroffen? Een fitte, jonge en gretige groep, die alleen nog maar beter kan worden en waarmee we de komende zeven weken richting de start van het seizoen hard aan de slag gaan.’’

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.