Bos tevreden over 1e wedstrijd

Het goede gevoel dat FC Dordrecht-oefenmeester Theo Bos deze week overhield aan het niveau van de trainingen zag hij in de openingswedstrijd tegen FC Volendam vertaald op het veld.

,,Het spelpeil in de partij met elf tegen elf was de voorbije week echt goed. Daar hebben we in de eerste competitiewedstrijd een vervolg aan gegeven. We hadden deze wedstrijd alleen wel moeten winnen. We hebben de beste kansen gehad tegen een tegenstander die zich duidelijk nog niet van zijn beste kant liet zien.”

De voorbereiding had nog wel wat vraagtekens overgelaten bij het vertoonde spel en de Dordtse veldbezetting. Maar in competitieverband etaleerde FC Dordrecht zich zoals Bos het voor ogen heeft: ,,Vooraf werd Volendam toch een rol van betekenis toegedicht en dit zou voor ons een wedstrijd zijn die inzicht zou geven in onze kracht en kwetsbaarheden. Ik vind dat het elftal zich prima heeft gemanifesteerd. In de loop van de tweede helft vielen we wat terug, werd het slordiger in de passing maar in het slotkwartier pakten we het niveau weer op en had de winnende treffer er nog ingezeten.”

Roderick Gielisse was na afloop dezelfde mening als zijn trainer toegedaan: ,,Een punt was op voorhand knap, maar we hadden er drie kunnen pakken. We hebben ons veldoverwicht alleen niet in een doelpunt kunnen uitdrukken. Maar dit smaakt absoluut naar meer. De organisatie bij ons stond goed, we hebben tegen Volendam eigenlijk nauwelijks iets weggegeven. Dit resultaat moet ons wel vertrouwen geven.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.