Boetesysteem voor spelers FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft een boetesysteem ingevoerd om ervoor te zorgen dat de spelers van De Schapenkoppen minder kaarten gaan pakken. Na elf speelronden hebben de Dordtenaren al een flinke verzameling van 22 gele en drie rode kaarten.

“Je mag best hard spelen, maar het moet wel fatsoenlijk blijven”, zegt manager technische zaken Marco Boogers over de maatregel van het bestuur. “We hebben bepaalde normen en waarden die we dienen na te leven. We hebben de spelersgroep gewaarschuwd. Op dit moment zijn we volop in de race voor een periodetitel. Het zou zonde zijn als we spelers door een schorsing zouden moeten missen.”

Wie bij Dordrecht in de toekomst een kaart krijgt, moet zijn portemonnee trekken. Bij een gele kaart betaalt de speler de kosten die daarbij horen zelf. Wie rood pakt, krijgt een boete die overeenkomt met tien procent van zijn bruto maandsalaris, zo weet VI. Boogers hoopt op deze manier dat de selectie niet te maken krijgt met een stortvloed aan schorsingen. “Als we dit in tempo doorgaan, moet ik zelf de schoenen weer aantrekken”, aldus de manager technische zaken. “Het is een harde, duidelijke maatregel. Ik kreeg het gevoel dat de spelersgroep het goed oppakte.”

Bron: Jupilerleague.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.