Blijkbaar zijn we nog niet zo ver als we denken

‘Blijkbaar zijn we nog niet zo ver als we denken dat we met z’n allen zijn’

Bijna collectief verlieten de verdedigers van FC Dordrecht als laatste spelers de kleedkamer in De Adelaarshorst. De hoofden gebogen tussen de schouders, de blikken op immense teleurstelling.

Ook Mawouna Amevor keek schuldbewust de wereld in. De linksback had een negatieve hoofdrol voor zichzelf opgeëist door twee strafschoppen te veroorzaken. ,,We liepen bij een 0-2 voorsprong te ver achteruit,” liet Amevor zijn licht schijnen over het fatale kwartier. ,,Bij die eerste strafschop maak ik een sliding en gaat in een reflex mijn arm omhoog. Die tweede strafschop gaf ik dom weg. Ik wilde de bal nog over de achterlijn tikken, maar nam de speler van Go Ahead Eagles mee. Hoe dit kan? We moeten het onszelf verwijten. Blijkbaar zijn we nog niet zo ver als we denken dat we met z’n allen zijn.”

Interim-trainer Virgil Breetveld maakte een aangeslagen indruk na afloop. ,,In een kwartier tijd geven we weg waarvoor we een uur lang keihard hebben geknokt,” baalde Breetveld. ,,We hebben de problemen over onszelf afgeroepen. Voor rust hadden we ook een fase waarin we te ver achteruit liepen en verzuimden door te dekken. Dat hebben we in de rust geprobeerd te repareren. Bij Wilmer (Kousemaker, red.), die nog steeds niet helemaal hersteld is van de ziekte van Pfeiffer, was de pijp leeg. Met Santy Hulst brachten we een aanvallende impuls, dat leverde een kans en een treffer op en vervolgens leek het wachten op 0-3 of nog meer omdat Go Ahead alle risico’s moest nemen. Weer liepen we achteruit en we pakten ook de lopende mensen niet meer op, waardoor we in de problemen kwamen. Toen het publiek er ook nog eens achter ging staan, werden we compleet overdonderd. We lieten het onszelf overkomen. De kansen op de play-offs blijven aanwezig, maar deze flinke tik is wel moeilijk te verteren.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.