Blaken van vertrouwen

Op de avond dat de actie Red onze club zijn voorlopige climax bereikte, onderstreepte FC Dordrecht op het veld nog eens een keer haar levensvatbaarheid. FC Eindhoven kreeg aan de sfeervolle Krommedijk een 3-0 nederlaag aangesmeerd, waardoor de Dordtenaren oprukten naar de derde plek op de ranglijst.

Niet minder dan 13.000 steunbetuigingen kregen de wethouders Reynvaan en Sleeking voor aanvang overhandigd en vervolgens waren de twee politici er getuige van dat FC Dordrecht momenteel tussen de kalklijnen bruist.

Opmerkelijk was de snelle terugkeer in de Dordtse basis van doelman Warner Hahn, die in het gewonnen bekerduel tegen Scheveningen nog ontbrak. Het breukje in de linkerhand was door arts Peter Fontijne nog eens nader bekeken en Fontijne gaf de sluitpost, met een ingetapete hand, groen licht om te starten.

Hahn moest sneller dan hem lief was gevaar bezweren. Rob van Boekel verschafte zich na één minuut al een vrije doordocht en was de sluitpost al voorbij toen hij naar de grond ging. Arbiter Rutger Bekebrede twijfelde geen moment en gaf de Brabander een gele kaart voor een fopduik in plaats van een strafschop.

FC Eindhoven verschafte zich dus niet een steuntje in de rug na de 6-1 bekerblamage bij ADO’20. FC Dordrecht, waar Virgil Breetveld de coaching voor zijn rekening nam bij afwezigheid van de zieke Harry van den Ham, kwam met de schrik vrij om daarna de draad op te pakken.

De Brabanders, vorig seizoen nog één van de revelaties, hadden nauwelijks iets in de melk te brokkelen tegen een tegenstander die vroeg druk zette en zich volop mogelijkheden creëerde. Slechts één keer luidden de alarmbellen achterin toen Serhat Koc teruglegde op Jasper Waalkens die de bal te gehaast inschoot en onzuiver mikte. Nog voor de pauze drukte de initiatiefrijke thuisploeg het overwicht in cijfers uit. Jeffrey Rijsdijk verzond zijn zesde succesvolle assist van het seizoen en Moussa Kalisse knikte de bal in de verre hoek: 1-0.

Meteen na de pauze ging FC Dordrecht, waar Josimar Lima met een verrekte lies in de kleedkamer was achtergebleven en , op zoek naar de snelle knock-out. Op aangeven van Garry Mendes Rodrigues prikte Rijsdijk uiteindelijk de tweede treffer achter doelman Brahim Zaari.

Vervolgens waren er kansen op nog veel meer. Mendes Rodrigues en Lars Veldwijk haalden echter de trekker niet over in het kansenfestival waarin het van zelfvertrouwen blakende FC Dordrecht verzuimde om zich te belonen met meer doelpunten. Het toefje op de taart kwam er nog via een schitterende lob van Veldwijk, die een fraaie dag voor de club FC Dordrecht met passend vuurwerk besloot.

Opstellingen
FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Amevor, Lima (46. Peersman), Samoender; Rijsdijk, Post, Alisic; Kalisse (79. Martina), Veldwijk, Mendes Rodrigues (90. Potkamp).
FC Eindhoven: Zaari; Verkoelen, Vervoort, Paridaans, Vanbelle; Van Geele, Van Boekel, Zweegers (81. Deschilder); Alakmak (77. Meeus), Koc, Waalkens (68. Lagouireh).

Bijzonderheden: Arbiter Rutger Bekebrede gaf geel aan Garry Mendes Rodrigues van FC Dordrecht Rob van Boekel, Serhat Koc en Wesley Vanbelle van FC Eindhoven.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.