Bjorn Vlasblom pikt treffer mee bij rentree

Voor Björn Vlasblom kwam de annulering van het oefenduel tussen FC Dordrecht en Jong Ajax goed uit. Als alternatief speelde een combinatieteam van de Dordtse betaald voetbalorganisatie in Waardenburg tegen zaterdag-tweedeklasser WNC (1-5) en die gelegenheid greep Vlasblom aan om zijn rentree te maken na een knieblessure en ook nog een treffer mee te pikken.

,,Voor mij was dit wel lekker, want met het eerste had ik tegen Jong Ajax waarschijnlijk weinig gespeeld omdat er misschien al toegewerkt zou worden naar het eerste competitieduel van volgende week vrijdag tegen Emmen,” liet de middenvelder zich na afloop ontvallen. ,,Dus ik kreeg zo de kans om minuten te maken, want ik heb in de voorbereiding een achterstand opgelopen.”

Bij de eerste training bewoog Vlasblom zich nog op krukken voort. ,,Ik was toen nog herstellende van een knieblessure, die ik twee weken voor het einde van het vorige seizoen had opgelopen. Ik kreeg een duwtje tijdens de training en viel op het kunstgras. Ik hield last en bij een mri-scan bleek ik een scheurtje in de meniscus van de rechterknie te hebben opgelopen. Mijn vakantieplannen konden meteen de prullenbak in: ik ben alleen maar bezig geweest met herstellen.”

Onder toeziend oog van de interim-trainer bij de hoofdmacht, Harry van den Ham, zette Vlasblom gisteravond zijn eerste schreden tussen de lijnen. ,,Het was onwennig, zeker tegen een tegenstander die zich ver liet inzakken. Dat doelpunt was mooi meegenomen, want dat gebeurt niet vaak. Ik had nog wel wat last. Ik weet dat ik mijn borst kan natmaken in de strijd voor een plek in het eerste.”

Naast Vlasblom maakte ook Johan Versluis, die tobde met een hamstringblessure, zijn rentree. Versluis verbond ook zijn naam aan een treffer. De andere treffers werden aangetekend door Nick Bolte, Remon Luksch en Jim van Oeveren. De eretreffer van WNC kwam van de voet van Danny Verwolf.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.