Bizar slot en volle buit in Helmond

De circa 70 meegereisde Schapekoppen kregen pas in de slotminuten de beloning voor hun aanwezigheid en support voor “hun Dordt”. De ontknoping van Helmond Sport vs FC Dordrecht was er één van uitersten. Met drie rode kaarten voor de thuisploeg en twee treffers voor de bezoekers keerde de op slot lijkende wedstrijd in het laatste kwartier volledig om.

Na de uitmuntende tweede helft tegen Jong Ajax (van 1-3 naar 3-3) was de verwachting, dat er in het herfstachtige Helmond méér te halen zou zijn. Dat viel vies tegen! Zeker in de eerste helft (waarbij de thuisploeg bij de toss koos voor “wind mee”) speelde het door Cláudio Braga opgestelde elftal meer en meer tegen de elementen (storm en regen) én zichzelf. Een voor het oog onnodige en alweer vroege tegentreffer (13′ Naudts 1-0) temperde het zelfvertrouwen bij de Dordtse spelers en aanhang en dat was duidelijk te zien op het veld met moeizame combinaties en zelden zuivere dieptepasses.

De ommekeer werd verwacht met “storm mee” in de tweede helft, maar die kwam pas door de wissel Crysencio Summerville voor Bo Breukers (71′). De sierlijke Feyenoord-huurling (terug van een kortstondige blessure) bewoog goed tussen de linies en stichtte de broodnodige onrust onder de statistische verdedigers. Vlak na het tweede geel van Helmond captain Swinnen (na dom wegtrappen van de bal) werden een schitterende solo tot de achterlijn en een strakke voorzet van de kleine ‘Cry’ doelmatig afgerond door Jeremy Cijntje (87′ 1-1).

Toen een punt eigenlijk al als winst werd beschouwd, kwam als nog het onverwachte slotakkoord van Joël Zwarts. De als aanspeelpunt in de voorhoede hardwerkende nieuweling was al twee keer door goed keeperswerk van Van Gassel van zijn eerste Dordtse doelpunt afgehouden, maar zijn derde gerichte poging met links was goed voor de “winnende” (90+1′ 1-2).

De late tegentreffers zorgden voor euforie in het uitvak, maar ook voor een rode waas voor de gastheren. Waar arbiter Oostrom lang alleen oog leek te hebben voor groene-witte overtredingen, trad hij met veelvuldig geel en zelfs één keer direct rood op tegen het fysieke geweld en onsportieve gedrag van de Helmond Sporters, die in de slotminuten zelfs gereduceerd werden tot een achttal.

Een gestolen overwinning of niet? In ieder geval een geweldige opsteker na enkele turbulente weken aan de Krommedijk én een mooie opmaat naar de regioderby tegen Sparta.

Regel hier en nu dat ook jij op vrijdag 15 februari bij de absoluut spannende Rijnmond-kraker FC Dordrecht-Sparta bent!

 (Fotografie by Soccrates Images)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.