Bizar einde van wedstrijd tegen VVV

Tegen VVV was Dordrecht seconden verwijderd van puntgewin. Nadat Samuele Longo in de 92e minuut de ultieme gelijkmaker had binnen gekopt, leek de halve buit binnen. De vreugde bij de thuisaanhang duurde exact achtenzeventig tellen. Wat niemand meer verwachtte, gebeurde toch. Van dichtbij knalde Janssen zijn ploeg alsnog naar de volle winst: 1-2.

Die mokerslag dompelde de Krommedijk op slag in mineur. De Schapekoppen zijn dit jaar een moeilijk te kloppen bolwerk. Onder leiding van een soms fabuleuze Liam Bossin krijgt het amper doelpunten tegen en ook tegen VVV bleef de teller lange tijd op nul staan. Het hechte defensief werd pas in de slotfase gebroken toen aanvoerder Toine van Huizen met een toch knullige rode kaart vroegtijdig moest vertrekken. Drie minuten later vonden de gasten gelijk een gaatje achter Bossin, maar in ondertal toonde Dordt zich van beste kant door zich naar de zich naar het schijnbare gelijkspel te knokken. Dat in het extremis nog mis ging, voelde extra wrang.

Het duurde even voor de wedstrijd in het Matchoholic Stadion op gang kwam, maar daarna werd het duel alleszins het bekijken waard. Het tempo ging omhoog, de duels werden scherper en beide ploegen hadden de beste intenties.

De sterke Sahverdi Çetin was na zijn blessure teruggekeerd op het middenveld (waardoor El Azzouzi ten koste van Jop van der Avert een linie naar achteren was geposteerd) en voorin had Michele Santoni in de plaats van Tidjany Toure een basis voor Camara bedacht. Deze kreeg de grootste kans om FC Dordrecht op voorsprong te schieten. Vanaf de middenlijn mocht de Fransman alleen op het doel af, maar oog in oog met Van der Gouw schoot hij recht op het lichaam van de doelman.

Nadat Liam Bossin met een handvol knappe reddingen een hoofdrol voor zich had opgeëist, was het op slag van rust zijn collega Ennio van der Gouw die zich mocht onderscheiden. De keeper van VVV ranselde stijlvol een pegel van Çetin (die eerder al de lat had geraakt) over de lat.

Onder toeziend oog van vader Gert kreeg de ploeg van Rick Kruys in deel twee van de wedstrijd gaandeweg de overhand zonder daarbij tot echte kansen te komen. Eén keer nog zweefde Bossin door zijn doel om een kopbal onschadelijk te maken. Het zeker aantrekkelijke duel leek derhalve op een mooie 0-0 af te gaan. Tot de tumultueuze slotfase met uiteindelijk dramatische afloop.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane (68. Schippers), Van Huizen, El Azzouzi, Brito; Schuurman, Çetin, Receveur; Camara (63. Toure), Doesburg (68. Longo), Pinas (78. Reemst).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.