“Best een aardig ploegje”

Op de goed gevulde tribunes van het thuiscomplex van Laakkwartier konden de doorgaan chauvinistische Haagse fans er ook niet onderuit. “Da’s best een aardig ploegie hoor, dat Dordt”, was er meerdere malen te horen. Daarmee werd eenvoudig een correcte weergave gegeven van – met name het eerste uur – van de zo ongeveer traditionele voorbereidingswedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht.

Wellicht dat het contingent Hagenezen dat de laatste jaren in Dordtse dienst furore maakt bijdroeg aan de respectvolle beoordelingen, veel meer zal het echter gekomen zijn door de wijze waarop FC Dordrecht de thuisclub bestreed. Met Danny Post in de achterste lijn in plaats van de aan een hamstring geblesseerd Johan Versluis en Wilmer Kousemaker, Jeffrey Rijsdijk en Adnan Alisic als sterk middenrif, kende Dordt inderdaad veel balbezit. Voorin was het vooral Garry Mendes Rodrigues, de kwikzilvere huurling van ADO, die van zich liet spreken.

De eerste kansen van de wedstrijd waren dan ook voor FC Dordrecht. De schoten van Mendes en Rijsdijk kenden echter beide in de handen van de Haagse doelman Coutinho hun eindstation. Aan de overkant kon Warner Hahn zich onderscheiden bij een schot van Poepon, de tweede ADO-kans eindigde vanzelf naast zijn doel.

Na een half uur kwam Dordt op voorsprong. Roderick Gielisse rondde een fraaie aanval even fraai af met een geplaatste schuiver in de rechter benedenhoek die voor zijn ‘collega’ Coutinho te machtig was. De 0-1 was op dat moment ook conform de verhoudingen en oogstte zelfs – zij het ingehouden – bijval van het thuispubliek.

In de rust mocht Rogier Molhoek de aanvoerdersband van Kousemaker overnemen en kreeg Javier Martina in de plaats van Shayron Curiel de gelegenheid nog een helft zijn mogelijkheden te etaleren om een plek in de selectie af te dwingen. De voormalige Ajacied traint nog steeds op proef mee bij Dordrecht.

Gaandeweg veranderde het spelbeeld omdat ADO een versnelling hoger schakelde en FC Dordrecht de ruimtes minder kon belopen.

Een vrije trap van Danny Holla was de inleiding voor gelijkmaker. Uit de weggegeven rebound kwam de bal uiteindelijk terug voor de goal waar de toekomstige Haagse lieveling Mike van Duinen van dichtbij tussen de benen van Hahn door de 1-1 kon binnentikken. Den Haag ging gelijk op zoek naar meer, maar had voor het verkrijgen wel het gelijk aan haar zijde omdat scheidsrechter Christiaan Bax zijn twijfel bij een onschuldig duel van Roderick Gielisse in de voordeel van de thuisclub besliste. Van net buiten het strafschopgebied krulde Tjaronn Chery de bal sierlijk in de bovenhoek: 2-1.

Een kwartier voor tijd zeilde uit een corner van diezelfde Chery de lepe kopbal van Van Duinen met een boog in de verre hoek de 3-1 tegen het net. Dat was precies in de fase dat aan Dordtse zijde alle spelers speelminuten kregen toebedeeld en bij ADO Tommie Beugelsdijk binnen de lijnen had mogen komen. Zoals gebruikelijk in de oefencampagne kwamen de wissels het spelbeeld niet ten goede, maar in de slotfase is dat ook niet meer van echt belang.

Uit een geplaatste vrije trap van Rogier Molhoek kopte Javier Martina zijn mogelijk toekomstige ploeg naar 3-2 waarmee in ieder geval het goede spel van FC Dordrecht in de uiteindelijke score tot uitdrukking werd gebracht.

ADO Den Haag – FC Dordrecht 3-2 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Gielisse (32), 1-1 Van Duinen (57), 2-1 Chery (68), 3-1 Van Duinen (74), 3-2 Martina (86).

Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Omeruo, Wormgoor (71. Beugelsdijk), Horváth (35. Malone), Supusepa (35. Elbers); Holla, Meijers, Jansen; Chery, Poepon, Van Duinen

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse (79. Onyeike), Lima (87. De Graaf), Post (75. Samoender), Amevor (80. Lizardo); Alisic (61. Potkamp), Kousemaker (46. Molhoek), Rijsdijk, Mendes Rodrigues; Veldwijk, Curiel (46. Martina).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.