Belangrijke wedstrijd in eigen huis

Na de afgelaste wedstrijd van maandag is het doorschakelen naar Roda JC. De Limburgse club staat op de tweede plek en lijkt een lastige, maar niet onverslaanbare, tegenstander te zijn voor de Schapekoppen. Vrijdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt in het Matchoholic Stadion.

 

Roda JC

Roda JC staat op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie, de Limburgers hebben 32 punten binnengehaald net als nummer drie FC Emmen. Van de laatste vijf wedstrijden wisten de Limburgers er maar één te winnen. Afgelopen zondag werd de derby tegen MVV Maastricht in de 93e minuut gewonnen door een goal van Daneels. De laatste vijf wedstrijden bleken uitdagend, met gelijke spelen tegen FC Groningen en SC Cambuur. Ook tegen FC Eindhoven eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, terwijl ze in de bekerwedstrijd tegen NEC werden uitgeschakeld. De ploeg van Bas Sibum heeft, als het gaat om het scoren van doelpunten, de laatste tijd een dipje, in de afgelopen vijf KKD-wedstrijden scoorde zij maar vijf keer. Roda heeft de minst gepasseerde verdediging van de KKD, zij kregen pas tien doelpunten tegen.

De topscorers voor Roda JC zijn Walid Ould-Chikh en Enrique Pena Zauner. Pena Zauner heeft dit seizoen al zes doelpunten op zijn naam staan. Ould-Chikh is de speler die in Kerkrade veel aandacht trekt, gezien zijn zeven doelpunten en vijf assists. Ook Ouaissa (5) en Van der Heide (6) gaven al een aantal assists.Filip Kurto maakte in 2014 de overstap van Roda JC naar FC Dordrecht. Als doelman kwam hij uit in 34 wedstrijden voor Dordrecht gedurende het Eredivisie-seizoen 2014/2015. Eerder, in de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014, vertegenwoordigde hij Roda JC in de Eredivisie.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft slechts twee nederlagen geleden in deze competitie en bezet momenteel de negende plaats, met nog een wedstrijd tegoed. De Dordtenaren hebben het hoogste aantal gelijke spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Ook op het gebied van doelpunten presteren de spelers uit Dordrecht uitstekend; met uitzondering van Cambuur heeft FC Dordrecht met 33 doelpunten de meest scorende ploeg in de competitie.

In het duel met ADO Den Haag, dat in 2-2 eindigde, zagen we een ontketende Sebaoui. Hij scoorde een keer en had het grootste aandeel in de 2-1 (eigen doelpunt). Kriwak heeft al zes doelpunten op zijn naam staan in de competitie, terwijl Schuurman al zeven assists heeft gegeven.

 

Onderlinge balans

Voor de Schapekoppen is Roda JC een lastige tegenstander, de Limburgers werden pas drie keer verslagen. Van de laatste zeven ontmoetingen werd er geen één gewonnen. De Dordtenaren scoorde maar twee keer en kregen 26 doelpunten tegen.

 

Scheidsrechter

Onder leiding van Puts heeft FC Dordrecht tot nu toe nog geen overwinning behaald. Eerder dit seizoen floot hij de wedstrijd tegen Jong Utrecht, die eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Vrijdag 1 december om 20.00 uur is het prime time aan de Krommedijk! Beleef de spanning en sensatie vanaf de tribunes van het Matchoholic Stadion als nooit tevoren. Allemaal achter de Schapekoppen en samen weer richting een play-offplaats! Bestel nu jouw tickets voor FC Dordrecht – Roda JC in via tickets.fcdordrecht.nl

(Let op: De wedstrijd is een B-wedstrijd, kaartjes zijn alleen verkrijgbaar met een club- of seizoenskaart.)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.