Bekroning droomweek Josimar Lima

Josimar Lima verzorgde zelf zijn persoonlijke geweldige climax na een onvergetelijke week. Een week, die hem naar Portugal voerde voor de interland met Kaapverdië tegen Ghana en die hem bij terugkeer aan de Krommedijk tot de bejubelde held van FC Dordrecht in de topper tegen MVV Maastricht maakte.

Zijn gelijkmaker in de ‘dying seconds’ van het duel, dat gelopen koers leek maar toch nog ontbrandde, zorgde voor een grote grijns op het gelaat van de imposante gestalte in de Dordtse defensie.

,,Die bal viel lekker voor mijn voet en ik moest hem wel nemen,” keek de ‘Blauwe Haai’ terug op zijn ultieme treffer. ,,Het was een lange week, ik heb veel gereisd. Dit was het maximale dat we eruit konden slepen. We hebben in de eerste helft te makkelijk de treffers weggegeven. Dat mocht eigenlijk niet gebeuren. Dat we deze wedstrijd nog hebben kunnen ombuigen, geeft veel vertrouwen. Mentaal zit het dus wel goed bij ons.”

Interim-trainer Harry van den Ham had vooral een tactische beschouwing in petto. ,,Na een kwartier gaven we het middenveld uit handen en dat was niet volgens afspraak,” verklaarde Van den Ham. ,,We zouden één-op-één spelen, dus baalde ik enorm dat we zo afgestraft werden. De tweede helft speelde iedereen wel met overtuiging en met een spits erbij (Jessy Mayele, red.) misten we eerst vier opgelegde kansen. We hebben het uiteindelijk toch niet laten afweten. Met deze jonge ploeg gaf ik in de rust geen stuiver meer voor onze kansen en toch zijn we na afloop blij met dit punt. Dat geeft wel aan dat we ook qua veerkracht veel in ons mars hebben.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.