Bekerwinst in beeld

Afgelopen dinsdag won FC Dordrecht met 2-1 van Scheveningen en bereikte daarmee de achtste finales van het toernooi om de KNVB Beker. De Topklasser bood taai verzet en hield Dordt lange tijd van zich af. Een gigantisch veldoverwicht en een surplus aan balbezit waren een uur lang niet voldoende voor doelpunten, maar twee treffers van Lars Veldwijk zetten de Schapekoppen op het goede spoor.

Het bekertoernooi zit dit jaar vol verrassingen en spectaculaire uitslagen. De betaalde clubs hebben – ogenschijnlijk – allemaal moeite gehad met de amateurverenigingen, zelfs de grote namen bijten zich stuk. Misschien is dat juist bekervoetbal. Maar het zal ook zeker met geringere krachtverschillen te maken hebben. Op geen enkel niveau slaagt een grote ploeg er meer in een massaal verdedigingsbolwerk met ruime cijfers te slechten.

Het blijft derhalve opmerkelijk dat de analyses na afloop nog immer gebaseerd zijn op de ouderwetse normen. “Het tempo had hoger gemoeten”. Maar niemand vertelt daarbij waar en hoe dat dan zou hebben moeten gebeuren.
“De zijkanten zouden meer moeten worden gebruikt”. Maar daar staat een dubbele dekking.
“Er zou meer moeten worden bewogen”. Maar tegen twaalf verdedigers blijft daar geen ruimte voor over.
“Er zou opportunistischer gespeeld moeten worden”. Maar dan loop je tegen een counter aan en ben je weer dom.

Kortom, het is nooit goed. Maar ja, daar vul je programma’s mee.

FC Dordrecht heeft in ieder geval gewonnen en is een ronde verder. Daar ging het alleen maar om. En daar was ook iedereen blij.

Bekijk de foto’s van Tim Versnel.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.