Bekerwedstrijd tegen SC Cambuur

FC Dordrecht neemt het in de tweede ronde van de beker op tegen SC Cambuur. Deze tegenstander werd eerder dit seizoen al met 5-2 verslagen maar is inmiddels bezig met een wederopstanding. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Dordrecht. Bekeren de Schapekoppen verder?

 

SC Cambuur

SC Cambuur staat momenteel op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De noorderlingen hebben één puntje meer behaald dan FC Dordrecht. In de vorige ronde van de beker won SC Cambuur van MVV Maastricht. In die wedstrijd wisten zij maar liefst vier keer te scoren, alle doelpunten vielen in de eerste helft. De laatste keer dat SC Cambuur verloor was op 15 oktober tegen NAC Breda.

De Leeuwardenaren hebben een echte topscoorder in hun gelederen. Milan Smit scoorde al 13 keer in 19 wedstrijden en is daarmee topscoorder van Cambuur. Veel goals van de ploeg van Henk de Jong worden voorbereid door Breij en Balk, beide gaven ze al zes assists.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht staat in de competitie op de achtste plek met 30 punten. In de vorige ronde werd er met 1-3 gewonnen bij de amateurs van FC Lisse. In die wedstrijd nam Rene Kriwak het team op sleeptouw met een hattrick. De Schapekoppen wonnen afgelopen vrijdag knap met tien man van Telstar.

Rene Kriwak is enorm belangrijk voor de ploeg van Santoni, de Oostenrijker scoorde al 12 doelpunten. 3 van de 12 doelpunten maakte de spits in de KNVB Beker, hiermee staat hij op de tweede plek in de topscoorders ranglijst. Jari Schuurman is nog steeds de assistkoning van de Dordtenaren, hij gaf er dit seizoen al acht.

 

Onderlinge balans

Op 6 oktober van dit seizoen speelde FC Dordrecht en SC Cambuur al tegen elkaar. Deze sensationele wedstrijd eindigde toen in een 5-2 overwinning voor de ploeg van Michele Santoni. Rene Kriwak en Ilias Sebaoui scoorde beide twee keer, Suray scoorde de andere treffer. Niet lang na deze nederlaag werd Ultee ontslagen en nam De Jong zijn taken over.

 

Scheidsrechter

De scheidsrechter van dienst is Jannick van der Laan die wordt geassisteerd door Schaap, Waleveld en vierde official Puts. Van der Laan floot alleen maar thuiswedstrijden van FC Dordrecht en mag er nu nog een aan die lijst toevoegen. Tot oktober jongstleden wist FC Dordrecht niet te winnen onder zijn leiding. De wedstrijd tegen FC Den Bosch (5-1 overwinning) bracht daar verandering in.

Bekert FC Dordrecht verder? Geef de jongens een steuntje in hun rug en kom naar de Krommedijk! Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl (Let op: Seizoenkaart en halve seizoenkaarthouders mogen gratis naar binnen en hoeven dus geen kaartje te kopen!)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.