Bekerstunt FC Dordrecht in sensationele wedstrijd

Op een kletsnatte Krommedijk haalde FC Dordrecht donderdagavond een sensationele bekeroverwinning op NEC; de eredivisieclub werd in een waar spektakelstuk met 4-3 verslagen.

De openingsfase was nog voor de Nijmegenaren en conform het spelbeeld zette Chatelle zijn ploeg op een vroege voorsprong (0-1). Er leek een afstraffing in de lucht te hangen want gelijk de regen denderde NEC-aanval over Dordrecht heen. Andermaal echter toonde het elftal van Henny Lee veerkracht en herpakte zich.

Na ruim een kwartier krulde de in plaats van de geschorste Sequeira spelende Dave Huymans een vrije trap schitterend in de bovenhoek (1-1) en even later kopte Cecilio Lopes een voorzet van diezelfde Huymans in de kruising: 2-1. Dordt had NEC in een houtgreep en liet niet meer los. In de 37e minuut vergrootte Erik Quekel de marge tot twee (3-1) en deed daarmee recht aan de spelverhoudingen.

Op slag van rust verkreeg de thuisploeg ook op het veld een meerderheid nadat John Goossens na een overtreding op Guy Ramos door scheidsrechter Ruud Bossen met rood werd weggezonden.

In de tweede helft combineerden de gasten zich in acht minuten naar de aansluitingstreffer van Vleminckx (3-2) , maar wederom deed FC Dordrecht met succes een greep naar de macht. Onder leiding van de fanatieke aanhang ontspon zich een bijna sensationele strijd. De ploeg maakt jacht op de tegenstander én op meer doelpunten. De lat bleek echter tot drie maal toe het eindstation: Van Hintum pegelde van grote afstand op de kruising, Huymans zag een voorzet op het aluminium afketsen en Kalisse geselde ook al de kruising boven de kansloze Cilessen.

De doelman was echter kansloos toen een afstandschot van Bart van Hintum door één van zijn verdedigers werd aangeraakt en in de andere hoek tegen het net verdween: 4-2 en het stadion stond op z’n kop.

Met nog 25 minuten te gaan bleef de spanning in de wedstrijd, Dordt knokte zich steeds weer naar voren en NEC probeerde de aansluiting weer te vinden. De aanhang ondersteunde de aantrekkingskracht van het duel met hun aanmoedigingen. De late strafschop voor NEC in de 94e minuut (4-3 via Schöne) kan aan de feestvreugde niets meer veranderen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.