Bekeravontuur ten einde

Dordrecht wilde na de overwinning op Helmond Sport van afgelopen vrijdag, ook thuis de winst pakken. FC Dordrecht had de vorige ronde van het KNVB beker toernooi met 0-2 gewonnen van SC Feyenoord. De Schapenkoppen namen het in de derde ronde van de beker op tegen topklasser VV Capelle.

Leeuwenburgh begon onder de lat bij Dordrecht. De volgende ronde is must voor Dordt maar dan moest het eerst winnen van Capelle.
Het was geen makkelijk wedstrijd voor de Dordtenaren. De ploeg van Van Bremen kwam niet voor de 0-0. Ze maakten een goede indruk door flink druk te zetten.
Toch waren de betere kansen in de eerste helft waren voor de thuisploeg. Onder andere via Chacon die de bal dichtbij op Van der Ploeg schoot. De gevaarlijkste poging kwam van de voet van Aktaou.
De linksback kwam goed mee op naar voren en schoot met een mooie boogbal de bal richting de rechterbovenhoek maar deze werd door een redding uit het doel getikt.

Dordrecht in de verdrukking
Het was een gelijk opgaande wedstrijd op de Krommedijk. Capelle liet zich duidelijk zien en daar had FC Dordrecht het soms wel even lastig mee.
Na ruim uur spelen was Janga de man die een grote kans had op de 1-0 maar hij schoot de bal op doelman Van der Ploeg waarna hij in een duel de keeper raakte en met geel werd bestraft.
Aan de andere kant was het Peter Leeuwenburgh die de Schapenkoppen met verschillende fabelachtige reddingen op de nul hield.
In de bloedstollende verlenging was het vooral Dordrecht dat aandrong op de openingstreffer. Het team van Van den Ham probeerde het wel maar was niet meer bij kracht om nog heel gevaarlijk te worden.
In het tweede deel van de verlening schoot Capelle uit angst de bal blindelings naar voren. Deze kwam met toeval terecht bij Pattinama die net als Alessandro Florenzi van AS Roma van ongeveer 45 meter uithaalde en de bal over Leeuwenburgh schoot. VV Capelle kwam in de verlening op 0-1 in Dordrecht.
Hierna probeerde Dordrecht het nog wel maar tevergeefs. FC Dordrecht is helaas in de derde ronde van de beker uitgeschakeld.

Scoreverloop: 0-1 112’ Pattinama (VV Capelle)
Opstellingen FC Dordrecht: Leeuwenburgh, Van Wermeskerken, De Greef (114′ Boogers), Steenvoorden, Aktaou, Fortes, Lumu, Roorda(69′ Arias), Janga, Chacon en Daniels (59′ Pisas).
VV Capelle: Van der Ploeg, Jaliens, Karreman, Blokland, Balrak(106′ Van der Sande), Pattinama, Kousemaker (116′ Traets), Rothman, Oosterom(79′ Kleijn), Van Waas en Krolis.
Bijzonderheden: arbiter Manschot gaf geel aan Aktaou, Janga, Steenvoorden (FC Dordrecht) Karreman en Jaliens (VV Capelle)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.