Bekeravontuur na één wedstrijd voorbij

Dordt zat in de lift, de resultaten van de voorbije weken hadden vertrouwen gegeven. Groningen zat op een glijbaan, de serie verliespartijen hadden aan het moreel geknaagd. De thuisclub geloofde stilletjes in een stuntje, de eredivisieclub was met een onzekerheid naar Dordrecht afgereisd. Uiteindelijk was geen van beiden in de uitslag terug te zien: 0-3.

In de eerste helft gaven de Schapekoppen nog goed tegenspel. Behoudend gunde het de in een geheel zwart aardbevingstenue gestoken tegenstander het balbezit, maar was via de inmiddels beroemd geworden snelle tegenaanvallen zelf minstens zo gevaarlijk. De rust leek in evenwicht gehaald te worden, maar in de 42e minuut brak Kasanwirjo vanaf 20 meter de ban. En daarmee misschien ook wel gelijk de wedstrijd.

Trainer Michele Santani had lang van te voren al bepaald dat Trevor Doornbusch dit bekerduel onder de lat zou staan. De tweede Dordtse doelman liet ook zien waarom. Doornbusch onderscheidde zich op gelijke wijze zijn collega Bossin wekelijks doet en werd na afloop terecht gekozen tot “Man of the Match”. Het afstandsschot van de mee opgekomen Groningse verdediger was hem echter te machtig.

De tweede helft begon hoopvol toen Aliou Balde al na snel de paal raakte. Toen Groningen een paar minuten later met een kopbal op de lat liet noteren, leek het aardige spelbeeld van voor rust een vervolg te krijgen. Gaandeweg werd het krachtverschil toch wel steeds duidelijker. FC Groningen dicteerde, was vaardiger met de bal en de groen-witten dienden zich vooral met tegenhouden bezig te houden.

Dordrecht hield het lange tijd vol. Pas in de slotfase kreeg het de knock-out te incasseren. Andermaal was Kasanwirjo mee naar voren geslopen en vrij voor Doornbusch noteerde hij met een verrassende kopbal de 0-2. In de laatste minuut profiteerde Pepi van Dordts balverlies en wurmde de eindstand op het scorebord.

Een herhaling van de bekerstunt uit 1999 toen Dordt Groningen met 5-0 volledig van de mat had geveegd, zat er dus niet in en de in rust geblesseerd uitgevallen Peter Leeuwenburgh beleefde geen herhaling van zijn eigen Dordtse bekerverleden toen een boogbal van veertig meter tegen de amateurs van Capelle achter de doelman in het net plofte. “We hadden gezien waar Dordt toe in staat is en waren toch bang hoog onder druk gezet te worden. Gelukkig is het goed voor ons afgelopen. Wij zijn blij en voor jullie veel succes met de club”, aldus Leeuwenburgh.

Optelling FC Dordrecht: Doornbusch; El Azzouz (84. Miceli)i, Van Huizen, Van der Avert; Schipper, Schuurman, Suray (84. Abali), Reemst (82. Tremour), Savastano (72. Wielzen); Balde, Longo (82. Doesburg).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.