Bart van Muyen tot winterstop uitgeschakeld

Bart van Muyen in zeker tot aan de winterstop uitgeschakeld, Bij de centrale verdediger schoot gisteren voor de tweede in een jaar zijn rechterschouder uit de kom. De eerste keer, afgelopen januari, gebeurde dat op het hard bevroren veld van Emmen, op Het Kasteel raakte Van Muyen geblesseerd na een kopduel met zijn voormalige ploeggenoot Ruud Kras. Na 34 minuten was zijn wedstrijd voorbij.

De weg naar de kleedkamer per brancard was een martelgang, net als de vergeefse pogingen van de Spartaanse clubarts om in de catacomben het gewricht weer op zijn plaats te krijgen. Van Muyen wist wat hem te wachten zou kunnen staan en wilde voorkomen dat, net als destijds in Drenthe, er zonder resultaat meer dan anderhalf uur lang aan zijn arm getrokken zou worden. Daariom werd al snel besloten naar het Erasmus Ziekenhuis te gaan waar de klus onder narcose vrij eenvoudig geklaard kon worden.

Voorlopig moet Bart van Muyen zijn schouder ontzien en absolute rust geven, in de loop van de week zal het besluit vallen of hij geopereerd gaat worden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.