Ballast Nedam en Looye vastgoed werken samen..

… met gemeente aan nieuw stadion FC Dordrecht

Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren officieel te kennen gegeven dat zij wil meewerken aan een nieuw multifunctioneel stadion voor FC Dordrecht aan de Provincialeweg en het herontwikkelen van het huidige stadionterrein. Wel stelt het college daarbij enkele voorwaarden. FC Dordrecht en haar partners Ballast Nedam en Looye Vastgoed zijn erg blij met de opstelling van het college.

In augustus heeft FC Dordrecht samen met Ballast Nedam en Looye Vastgoed een voorstel ingediend bij de gemeente voor de bouw van een nieuw stadion op de plaats van het kassencomplex aan de Provincialeweg nabij de N3. Een aantal belangrijke elementen in dat plan zijn: de bouw van woningen op het huidige terrein aan de Krommedijk en de combinatie van een nieuw voetbalstadion met een aantal andere voorzieningen aan de Provincialeweg.

Het college heeft een positieve houding tegenover dit plan. Het college is bereid de grond aan de Krommedijk te verkopen en daar woningbouw toe te staan in een zeer lage dichtheid. Voorwaarde is wel dat de provincie daar ook mee instemt.

Verder is het college bereid via het bestemmingsplan de bouw van een nieuw stadion met aanvullende voorzieningen mogelijk te maken. Het college heeft daarbij als voorwaarde dat die voorzieningen geen grote concurrentie vormen voor andere stadsdelen, zoals de binnenstad of het Gezondheidspark. Om die reden vallen een bioscoop en supermarkten af. Ook mag de verkeersafwikkeling geen probleem zijn.

,,Wij willen graag meewerken aan een nieuw stadion, maar onder duidelijke voorwaarden”, zo vat wethouder Piet Sleeking van ruimtelijke ordening samen. ,,De bal ligt nu bij FC Dordrecht en haar partners om te komen tot een haalbaar plan.” Voorzitter Ad Heijsman van FC Dordrecht is zeer gelukkig met de opstelling van het college. ,,Ik ben vandaag een blij mens. Dit gemeentebestuur laat daadkracht zien. Ik ben er van overtuigd dat het nieuwe stadion er nu echt kan komen.” Directeur Peter van Dijk van Ballast Nedam spreekt van een doorbraak. ,,Dit is de bekroning van jarenlang plannen maken en overleggen.”

De komende tijd werken de initiatiefnemers in overleg met de gemeente de plannen nader uit. Verder uitgewerkt gaat worden hoe en welke aanvullende voorzieningen geïntegreerd zullen worden in het nieuwe complex in Dordrecht.

nieuw2

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.