Ars pakt laatste bronzen stier

Zeist, 27 januari 2011 – Sjoerd Ars heeft de laatste nog te vergeven Bronzen Stier van de tweede periode in de Jupiler League gewonnen. De aanvaller van FC Zwolle werd verkozen tot beste speler van de tweede periode.

Maar liefst 60% van het Jupiler League-publiek vond Ars de beste in de tweede periode. Daarmee liet de spits nummer twee Danny Schreurs ruim achter zich. Ars’ ploegmaat bij FC Zwolle ontving 28,5% van de stemmen. Arne Slot (FC Zwolle) maakte het Zwolle-feestje compleet door als derde te eindigen in de verkiezing met 8,5% van de stemmen. De vierde plaats werd een prooi voor Derk Boerrigter en John Verhoek. Zowel de vleugelflitser van RKC Waalwijk als de naar Stade Rennes vertrokken aanvaller van FC Den Bosch verzamelden 1,5% van de stemmen.

Ars dankt zijn uitverkiezing aan het stempel dat hij op het spel van FC Zwolle drukte, door als doeltreffend eindstation van vele aanvallen te fungeren. De voor dit seizoen van RBC Roosendaal overgekomen spits scoorde in de tweede periode in alle acht duels. Hij kwam tot een totaal van maar liefst twaalf goals, waardoor hij eerder ook al de Bronzen Stier voor topscorer van de tweede periode veroverde.

Met de bekendmaking van Ars als winnaar van de Bronzen Stier voor speler van de tweede periode, is de laatste Bronzen Stier van deze periode vergeven. In een eerder stadium werd al bekend dat FC Volendam (ploeg), Art Langeler (FC Zwolle, trainer), Tjaronn Chery (FC Emmen, talent) en Ars (topscorer) de overige stieren van de tweede periode in de wacht sleepten.

Aan het einde van het seizoen en bij alle vier de periodes komen het beste talent, de beste speler, de beste coach, het beste team en de topscorer via de Bronzen en Gouden Stier Verkiezingen in de spotlights te staan.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.