Anticlimax na seizoen van pieken en dalen

Terwijl heel voetbalminnend Roosendaal euforisch het lijfsbehoud in de Jupiler League vierde, dropen de spelers van FC Dordrecht af. De 3-2 nederlaag bij RBC bezegelde een dag van de anticlimax na een seizoen van pieken en dalen dat eindigde met een elfde plek in de eindrangschikking.

Het seizoen was voor FC Dordrecht na het vonnis van de rechtbank, ruim drie uur voor aanvang van het duel in het Mariflex-stadion, al afgelopen. ,,Daardoor was het op voorhand al een moeilijke wedstrijd,” stelde Henny Lee na zijn laatste wedstrijd als trainer van FC Dordrecht. ,,We hebben nog getracht er wat van te maken, maar in verdedigend opzicht ging er te veel fout.” Dus mocht RBC Roosendaal, dat evenals FC Dordrecht eerder deze week drie punten in mindering kreeg en opeens degradatiekandidaat nummer één was, opgelucht ademhalen en begint voor FC Dordrecht het evalueren van een seizoen dat een vervolg leek te krijgen, maar in teleurstelling eindigde. ,,De laatste dagen zijn heel gek verlopen voor ons,” aldus aanvoerder Stef Doedée. ,,Woensdag sijpelde het nieuws door dat we punten in mindering zouden krijgen. Ja, dan schrik je en valt het niet mee om de focus op de wedstrijd tegen RBC te houden. Of ik het bestuur verwijten maak over de ontstane situatie? Nee, die zijn er wat mij betreft niet. Inhoudelijk weet ik te weinig af van de kwestie die voor de puntenaftrek heeft gezorgd. Daar moet ik ook niet mee bezig zijn. Ik vind wel dat we hier bij een 2-1 voorsprong de klus hadden moeten afmaken.” FC Dordrecht bleek echter niet bij machte om de controle over het duel vast te houden. Een makkelijk gegeven strafschop, benut door Melvin de Leeuw, betekende de reddingsboei voor de thuisploeg die nog door het oog van de naald kroop toen Erik Quekel de lat raakte.

FC Dordrecht kan gaan toewerken naar het nieuwe seizoen. Inmiddels is naast Jeffrey Rijsdijk (FC Groningen) ook Wilmer Kousemaker, die thans speelt voor play-offdeelnemer FC Den Bosch, vastgelegd. Henny Lee, die als hoofd opleidingen bij FC Utrecht aan de slag gaat, wilde echter nog een statement maken: ,,Als je na deze laatste speeldag op Teletekst kijkt, dan staat het vol met sterretjes achter ploegen die punten in mindering hebben gehad. Meer dan er periodetitels zijn uitgedeeld. Dat is geen gezonde situatie in voetballand.”

Opstelling RBC Roosendaal: Koetsier; Pollemans, Toet, Martina, Flu; Livramento, Boddaert, Zuidam, Van Mierlo; De Leeuw, Veerman (79. Kruis).

FC Dordrecht: Doedée; Longuet (46. Van Hese, 74. Quekel), Beugelsdijk, Amevor, Van Hintum; Hulst (86. Versluis), Sequeira, Coster, Curiel; Lopes, Jongebloet.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.