Anticlimax na droomstart

Met een 2-0 voorsprong op zak na een kleine twintig minuten in het thuisduel tegen Almere City FC leek FC Dordrecht een mooie avond met stijgende kansen op de periodetitel tegemoet te gaan. Een eigen doelpunt van Nick Coster zorgde echter voor de start van een kentering, die na rust volledig werd voltooid: 2-4.

De euforie na de knappe 2-2 deling met negen man tegen Sparta duurde ruim een kwartier voort. Maar vervolgens belandde de formatie van trainer Henny Lee keihard met beide benen terug op aarde. Weg periodeperspectief, weg opleving, weg vertrouwen. De Dordtenaren sneden zichzelf diep in de vingers en zullen zich nog wel eens achter de oren krabben als zij terugdenken hoe mooi het allemaal had kunnen zijn met de uitwedstrijd bij FC Emmen nog voor de boeg en een mogelijke vrijgeleide richting play-offs voor het grijpen.

De totale ineenstorting was er plots. FC Dordrecht had alle kaarten in handen en leek tegen Almere City FC, dat in de voorgaande zes duels één luttel puntje had gehaald, op weg naar een heerlijk avondje. Renaldo Jongebloet na een assist met de kop van Dave Huymans en Tom Beugelsdijk hadden de thuisploeg vroeg in de partij een zalig steuntje in de rug bezorgd. Met de 2-0 marge in handen mocht FC Dordrecht hardop dromen van een kans op de tweede periodetitel. FC Volendam kreeg immers een 4-1 nederlaag aangesmeerd door lijstaanvoerder FC Zwolle en was virtueel al achterhaald.

Maar hoe anders liep het. Nick Coster raakte een vrije trap van Jonathan Robertson totaal verkeerd en op de meest ongelukkige wijze was de aansluitingstreffer een feit. Het grote Dordtse verval was bijna onmiddellijk een feit. De Dordtse elf dobberde stuurloos rond, niemand bleek in staat om bij afwezigheid van dragende krachten als Bart van Muyen, Cecilio Lopes en Juanito Sequeira de regie in handen te nemen. Guy Ramos, voor deze gelegenheid in het centrum van de defensie geplaatst, speelde onrustig en ook aanvoerder Bart van Hintum was niet het toonbeeld van zekerheid dat hij normaal wel is. Integendeel, Van Hintum maakte vlak voor rust nonchalant, maar zichtbaar voor de arbitrage hands binnen het strafschopgebied. De aansluitende strafschop van Karim Fachtali was bepaald niet overtuigend ingeschoten, maar verdween via Nick van der Ploeg in de goal.

Het evenwicht was hersteld, de mooie vooruitzichten voor FC Dordrecht verdwenen. Maar het zou in de tweede helft allemaal nog pijnlijker worden. Hanne Hagary kon koud in de tweede helft simpel inkoppen na een voorzet vanaf de rechterkant van Sidney Schmeltz en droeg zodoende een nieuwe bouwsteen voor de totale ommezwaai aan. Met een prachtige volley verschalkte Fachtali uit een voorzet van Jerge Hoefdraad vervolgens Van der Ploeg voor de vierde maal en de moed zonk FC Dordrecht volledig in de schoenen. Lee trachtte door Johan Versluis in te brengen nog met een stormram de Flevolanders te lijf te gaan, maar de bezoekers konden heel gemakkelijk stand houden. Voor de elf Dordtenaren restte niet anders dan uithuilen en te mijmeren over een mooi einde van de strijd om de tweede periode, dat in rook was opgegaan.

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Longuet, Beugelsdijk, Ramos, Van Hintum; Cairo (61. Aouragh), Huymans, Coster (57. Ignacio), Kalisse; Quekel, Jongebloet (80. Versluis).

Almere City FC: Peristeridis; Dekkers, Van Heulen, Troost (30. Rijnink), Pinas; Robertson, Dompig, Hoefdraad, Schmeltz; Fachtali (83. Rosheuvel), Hagary (90. Ozturk).

Bijzonderheden: Arbiter Michel van den Kerkhof gaf geel aan Bart van Hintum, Didi Longuet en Tom Beugelsdijk van FC Dordrecht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.