Andreas Luckermans treft Anderlecht-collega’s bij De Graafschap

Voor Andreas Luckermans zijn het bijzondere dagen bij FC Dordrecht. De Belgische huurling van Anderlecht scoorde voorbije vrijdag zijn eerste officiële treffer in Dordtse dienst. De gang naar De Graafschap vanavond is ook speciaal, want de ‘superboeren’ beschikken ook over twee Anderlecht-spelers op huurbasis.

Met een flinke vreugde-uitbarsting begroette Andreas Luckermans voorbije vrijdag tijdens het duel met Jong PSV (2-0 winst) zijn eerste officiële treffer voor FC Dordrecht. Het besef dat zijn persoonlijke ban gebroken was, stemde de 21-jarige Leuvenaar uiterst tevreden. ,,Ik was er al een paar keer dichtbij geweest, maar tot dat moment wilde het nog niet lukken. Dan is het een extra lekker gevoel als de bal er wel invliegt, ook al zat er wel een beetje fortuin aan vast. Bovendien was het ook een belangrijke treffer, die ervoor zorgde dat we op voorsprong kwamen en uiteindelijk een relatief makkelijke avond hadden,” glunderde Luckermans na het wapenfeit.

Het doelpunt vormde min of meer ook een bekroning voor het spel van de laatste weken van de Belg, die in zijn tweede verhuurperiode aan de Krommedijk laat zien waartoe hij in staat is. De zekerheid dat hij ook dit seizoen door de Belgische landskampioen Anderlecht bij FC Dordrecht gestald zou worden, heeft hem zelfbewustzijn gegeven. ,,Ik voel me uitstekend op dit moment. Tijdens de voorbereiding was het lang onduidelijk wat mijn toekomst zou zijn. Toen Anderlecht besloot om mij wederom voor een termijn aan FC Dordrecht te verhuren, gaf me dat rust. Ik speel nu met veel zelfvertrouwen. Dat komt door de steun die ik van de trainer krijg, maar ook door de plek waar ik momenteel op speel. Spelen als diepste middenvelder, in plaats van op de flanken, dat is mijn geliefkoosde positie. Ik kan daar goed uit de voeten, het gaat lekker en de resultaten zijn natuurlijk ook prima.”

Prettige luxe
Bij FC Dordrecht wil niemand van de druk van de koppositie weten. Integendeel, de huidige status in de Jupiler League wordt als een prettige luxe ervaren. ,,We willen er alles aan doen om de koppositie zo lang mogelijk te behouden,” verzekert Andreas Luckermans. ,,Maar we genieten er ook van. Dit is mooi voor de spelers, de technische staf en de supporters.”

De simpele 2-0 triomf op Jong PSV gaf FC Dordrecht een marge van drie punten op een legertje achtervolgers. Vanavond volgt de eerste van twee grote testen op rij als de ‘schapenkoppen’ op bezoek gaan bij het gereputeerde De Graafschap op De Vijverberg. Een tegenstander met een bijzonder tintje voor Andreas Luckermans.

,,De Graafschap heeft ook twee spelers van Anderlecht in de selectie. Jordan Garcia-Calvete was al enige tijd bij de club, daar is ook Nathan Kabasele bijgekomen. Het wordt dus vanavond een verrassend weerzien als we in Doetinchem spelen. We zullen onze huid ook daar zo duur mogelijk verkopen.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.