Alles uit de kast tegen ADO

Waar ADO Den Haag in de midweekse speelronde van de ploegen aan de onderkant van de ranglijst als grote winnaar uit de bus kwam, likte FC Dordrecht de wonden na een 4-0 nederlaag in en tegen Zwolle.
Voor hoofdtrainer Ernie Brandts en zijn staf geeft de verloren wedstrijd tegen PEC geen aanleiding om ‘de boel om te gooien’. Wel wordt het, met name voorin, enigszins puzzelen, aangezien Brandts tegen ADO vier selectiespelers, waarvan drie aanvallers, moet missen. Andwelé Slory kwam donderdag op de training onfortuinlijk in botsing met teamgenoot Ilias Haddad. Hij staat enkele weken aan de kant met een enkelblessure. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er niets is gebroken, maar dat de enkelbanden zijn ingescheurd. In het meest gunstige geval betekent dit twee weken toekijken voor de rappe aanvaller. Valt het herstel tegen, dan staat Slory langer aan de zijlijn. Eveneens niet inzetbaar is keeper Filip Kurto. De Pool ondervindt nog te veel hinder van de bovenbeenblessure die hij opliep in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.
ADO-huurling Giovanni Korte kan ook niet meespelen tegen de club waar hij onder contract staat. Hij is nog niet volledig hersteld van de blessure aan zijn kuitbeen, die hem al drie weken aan de kant houdt.
Everon Pisas, die de training vrijdag slechts gedeeltelijk mee kon doen, heeft te veel last van een hamstringblessure. Hij wordt uit voorzorg aan de kant gehouden.

Hoofdtrainer Ernie Brandts kijkt niet veel anders tegen ADO Den Haag aan, nu de club onder Chinese autoriteit staat: “ADO heeft natuurlijk een prachtige overwinning behaald tegen FC Twente en dat kwam doordat ze veel agressiever waren dan de Tukkers. Dat is de basis om te kunnen winnen, 100 procent inzet en passie. Dat zijn ook precies de ingrediënten die wij zaterdag, en sowieso, op de mat moeten leggen. Ik verwacht een spannende wedstrijd. Een echte vechtwedstrijd tussen twee ploegen die strijd leveren en voor de winst zullen gaan.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.