Alles uit de kast halen in Breda

Nog geen maand geleden bedroeg de achterstand van FC Dordrecht op NAC slechts vier punten, inmiddels genieten de Bredanaars een voorsprong van elf punten. Met nog vijf wedstrijden te spelen heeft Go Ahead Eagles acht punten meer dan Dordt, wat degradatie ontlopen een heel moeilijke opgave maakt. ‘We zijn voor 99% gedegradeerd, maar aan dat ene procent kun je je vasthouden’, zegt Jan Everse.

De strijd voor dat laatste procent wordt gevoerd zonder Mart Lieder, Andwele Slory en Jordy van Deelen, die teruggezet zijn naar de beloften. Ook Ilias Haddad is er niet bij, de verdediger liep vorige week tegen zijn vijfde gele kaart op en zal geschorst moeten toekijken. Everse kan wel een beroep doen op Fernando Lewis, die tegen Heracles ontbrak in verband met ziekte. De vleugelaanvaller krijgt vermoedelijk de voorkeur boven Giovanni Korte.

‘Afgelopen weekend hebben we een half uur erg goed gespeeld, hierin hadden we gewoon de genadeklap moeten geven. We gaan in Breda weer alles uit de kast halen en laten zien dat we goed kunnen voetballen. Misschien dat het niet genoeg is om in de eredivisie te blijven, maar we willen in de laatste paar wedstrijden op z’n minst het publiek vermaken en met een respectabel aantal punten het seizoen afsluiten.’

Tekst: Paolo den Hartog
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.