Alles nog in eigen hand

FC Dordrecht had uitstekende zaken kunnen doen in de jacht op een nacompetitieticket, maar gaf zelf niet thuis. In Sittard verloren de Dordtenaren met 3-1 en blijft seizoensverlenging afhankelijk van de competitiewedstrijd.

Nederlagen van concurrenten FC Den Bosch en FC Oss kwamen FC Dordrecht in de strijd om de tot de nacompetitie voor promotie verschaffende negen plek niet slecht uit. Hoewel de Krommedijkclub zelf verloor in Limburg houdt het deelname op de play-offs met nog één wedstrijd te gaan tegen Almere City FC in eigen hand. De directe tegenstrever van gisteravond, Fortuna Sittard, plaatste zich een week voor de burenruzie met MVV Maastricht alvast glansrijk.

In Sittard keerde Warner Hahn na ruim twee maanden (schouder)blessureleed weer terug onder de lat. Na een succesvolle test bij de beloften op maandagavond, kreeg hij gisteravond van interim-coach Virgil Breetveld direct de voorkeur boven Stef Doedée.

Mawouna Amevor nam voor Hahn zijn vertrouwde plek in het hart van de defensie weer in. Jeffry Fortes schoof derhalve op naar de middenlinie, waar de geschorste Danny Post ontbrak.

Fortuna begon fel en daarbij speelde FC Dordrecht luttele minuten met een man minder omdat Marvin Peersman vooraf abusievelijk het shirt van wisselspeler Gervane Kastaneer had aangetrokken. Arbiter Martin van den Kerkhof was dit niet ontgaan waardoor de Belgische linksachter buiten de lijnen shirtje moest wisselen.

Eenmaal weer compleet kwam FC Dordrecht er direct gevaarlijk uit via Adnan Alisic. Zijn schot was een prooi voor Fortuna-doelman Ferhat Kaya en bleek een speldenprikje. Fortuna Sittard heerste en kwam na een verre uittrap van Kaya op voorsprong. Josimar Lima pikte de bal weliswaar aan de zijlijn op maar speelde vervolgens veel te hard terug op Hahn. Prince Rajcomar pikte de doorschietende bal op en strafte de schlemielige verdedigingsfout dankbaar af.

Warner Hahn hield zijn ploeg voor rust op de been door een schot van Ramon Voorn te keren. FC Dordrecht slikte na de onderbreking, met Wilmer Kousemaker in de aanvoerdersrol van Rogier Molhoek, wederom een ongelukkige tegentreffer. Een inzet van Aziz Khalouta veranderde Voorn onderweg dusdanig van richting dat Hahn er niet bij kon.

N’Koyi haalde met zijn vijftiende competitietreffer het laatste restje spanning weg. Na de 3-0 kreeg de eenzame spits Lars Veldwijk gezelschap van Fouad Idabdelhay, die – hoewel hij nog knap raak schoot in het slotkwartier – het tij ook niet meer kon keren.

Opstellingen
Fortuna Sittard: Kaya; Turan, Janssen, Dreesen (39. Vets), Schroyen; Khalouta, Kruijssen, Voorn, Diaz (81. De Boer); Rajcomar, N’Koyi (67. Gulpen).
FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Amevor, Lima, Peersman; Fortes, Vlasblom (65. Idabdelhay), Rijsdijk, Molhoek (46. Kousemaker), Alisic (83. Luckermans); Veldwijk.
Bijzonderheden: Scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf een gele kaart aan FC Dordrecht aanvoerder Rogier Molhoek, bij Fortuna Sittard ging invaller Lars Gulpen op de bon.

Tekst: Yorick Groeneweg / AD
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.