Alleen winst telt vrijdag op de Krommedijk

Interim hoofdtrainer Gérard de Nooijer liet er donderdag na de ochtendtraining geen misverstand over bestaan: “Vrijdag telt alleen een driepunter”. De achterstand op NAC Breda is opgelopen tot zes punten en met nog elf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, is de roep om- en het verlangen naar een tweede thuisoverwinning voelbaar bij staf, spelers en supporters.
De Nooijer: “Maandagochtend hebben we PSV heel snel afgesloten. Het klinkt vreemd na een 3-0 nederlaag, maar die wedstrijd heeft de groep toch vertrouwen gegeven. We zijn niet weggespeeld en hebben zelf nog wat kansen gehad. Tegen PSV hadden we logischerwijs wel iets meer zekerheid ingebouwd. Dat doen we op eigen veld tegen Go Ahead natuurlijk niet. Het uitgangspunt is ook anders. Bij PSV wilden we de schade beperkt houden en had een puntendeling voor ons gelijk gestaan aan een overwinning. Tegen de Eagles telt één punt niet. Morgen telt alleen de winst.”

Hoe en met welke spelers die overwinning tot stand moet komen, wilde De Nooijer donderdag nog niet volledig prijsgeven. “De opstelling horen de spelers eerst zelf”. Sean Klaiber vernam het goede nieuws al wat eerder dan zijn collega’s. Hij start in de basis. Dat werd duidelijk toen De Nooijer een vraag van Rijnmond-verslaggever Dirk Beers of Klaiber na zijn goede wedstrijd in Eindhoven opnieuw in de basis zou starten, met een volmondig ‘ja’ beantwoordde. Er is voor de technische staf sowieso sprake van een luxe positie. Buiten de maandag geopereerde Funso Ojo en de geschorste Marvin Peersman, is de volledige selectie fit.
De Nooijer kijkt uit naar de rentree van Giovanni Korte. De Hagenees maakt vrijdag voor het eerst sinds 17 januari weer deel uit van de wedstrijdselectie. “Gio is voor FC Dordrecht een zeer belangrijke speler. Hij brengt iets extra’s en dat geeft het hele team een boost. Voorin hebben we sowieso meer mogelijkheden – en snelheid – dan de afgelopen weken, want ook Fernando en Andy kunnen spelen. We vallen dan ook terug op onze vertrouwde speelwijze, met een inschuivende laatste man, veel druk naar voren, passie en strijd. Als er iets bij de spelers tussen de oren zit, dan is het dat we morgen spelen om te winnen.”

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.