Afscheid Rogier Molhoek

De allesbeslissende wedstrijd voor FC Dordrecht van dit seizoen zal tevens de laatste zijn van Rogier Molhoek in het betaalde voetbal. De aanvoerder heeft besloten een punt achter zijn carrière te zetten omdat een slepende enkelblessure voetbal op topniveau hem door de dokter wordt afgeraden.

Als B-junior stemde vader Ton Molhoek uiteindelijk in met een overgang naar Dordrecht’90 (zoals de club destijds nog heette). Rogier stond al lang hoog op de scoutinglijsten en gold als één van de grootste regionale talenten. Op de Krommedijk kwam zijn ontwikkeling in een stroomversnelling en, overtuigd van zijn kwaliteiten, lukte het de clubleiding op 19 mei 1998 een akkoord te bereiken over een driejarig contract. Rogier was toen nog 16 jaar.

Op 22 januari 2000 in de thuiswedstrijd tegen VVV maakte Molhoek zijn debuut in het betaalde voetbal met een 4-2 overwinning. De middenvelder had met een assist op de 3-1 van Nico Jalink zelfs een aandeel in de fraaie zege. Marco Boogers scoorde daarna het vierde Dordtse doelpunt.

In het voorjaar van dat jaar kreeg werd met een grootse meerjarige aanbieding geprobeerd zijn contract open te breken en te verlengen, maar het talent was al door meerdere eredivisieclubs ontdekt. Hij behoorde toen ook tot de vaste selectie van de Nederlandse jeugdelftallen waar hij o.m. met Maarten Stekelenburg en Theo Jansen speelde. Rogier bleek voor Dordrecht onhoudbaar.

RKC was het meest slagvaardig en in Waalwijk volgde vier en een half mooie jaren waarna AZ de middenvelder midden in het seizoen 2005-2006 naar Alkmaar haalde.

In 2007 werd hij een jaar aan NAC verhuurd. In Breda speelde Rogier Molhoek een geweldig seizoen en bereikte met zijn club de derde plaats. Fouad Idabdelhay, toen teamgenoot in het Fuji Stadion: “Rogier was veruit de beste speler bij NAC dat jaar”.

Het ambitieuze Vitesse haalde hem naar het Gelredome, maar in Arnhem hield een zware enkelblessure hem in zijn tweede seizoen bijna een jaar langs de kant. Vitesse was inmiddels financieel in een ander vaarwater terecht gekomen en na de reddingsactie van Jordania paste Molhoek niet meer in de nieuwe toekomstplannen van de clubleiding.

Vorig jaar pakte Rogier Molhoek in Venlo de draad weer op en hield in zijn elfde opeenvolgende seizoen op het hoogste niveau VVV in de eredivisie.

Afgelopen zomer meldde hij zich bij Marco Boogers. Molhoek had nog geen nieuwe club en of hij zo lang mee mocht trainen. De hernieuwde samenwerking beviel echter zo goed dat Rogier al snel besloot niet langer te wachten: zijn oude club zou ook zijn laatste club worden.

Vrijdag zal zijn allerlaatste wedstrijd worden. In de voor FC Dordrecht belangrijke competie-afsluiting tegen Almere zal Rogier Molhoek afscheid nemen van het betaalde voetbal.

Volgend seizoen gaat hij terug naar SHO, de club uit zijn geboortedorp Oud Beijerland, en start Rogier met de trainersopleidingen. “Ooit wil ik hier nog een keer terugkomen, maar dan als trainer”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.