Afscheid met bijsmaak

Garry Mendes Rodrigues heeft zijn laatste wedstrijd bij FC Dordrecht niet met winst kunnen opsieren. De aanvaller, die als huurling van ADO Den Haag naar de Krommedijk kwam en tussentijds verkocht wordt aan Levski Sofia, zwaaide af met een 2-4 nederlaag tegen Helmond Sport.

Het gaat snel met Kaapverdiaan Mendes Rodrigues. De snelle flankspeler stapte van de amateurs van FC Boshuizen over naar eredivisionist ADO Den Haag, dat hem stalde in de Merwestad. Daar maakte hij veel speelminuten en zoveel indruk, dat het Bulgaarse Levski Sofia zich voor hem meldde. De transfer werd snel beklonken, waardoor Mendes Rodrigues gisteren een hoofdrol speelde in zijn eigen afscheidswedstrijd op Nederlandse bodem.

Een triomfantelijke uitgeleide werd het niet, omdat FC Dordrecht van Helmond Sport een lesje kreeg in efficiëntie. Het aantal doelpogingen woog zwaar in het voordeel van de formatie van Gert Kruys door (17-8), maar de punten gingen mee naar Helmond.

De avond voor Mendes Rodrigues en FC Dordrecht, met de van de Afrika Cup teruggekeerde Josimar Lima weer in de gelederen, was prettig begonnen. De vertrekker zelf stond met een strakke voorzet aan de basis van de openinggoal. Zijn trekbal werd zodanig door Olivier ter Horst getoucheerd dat de bal over de doellijn gleed (1-0).

Lang had de thuisploeg geen genot van die voordelige marge. Een afgeslagen voorzet van Emrullah Güvenç leek simpel opgeruimd te kunnen worden door Jeffrey Rijsdijk, die echter zomaar inleverde bij Arne van Geffen. De schuiver van de middenvelder was onhoudbaar voor Warner Hahn. De te lang talmende Fazli en Güvenç, wiens inzet net werd gekeerd door Hahn, hadden zelfs de Brabantse voorsprong op het bord kunnen laten verschijnen in een zwakke fase van de thuisploeg.

FC Dordrecht pakte de draad weer op en was vaak gevaarlijk. Rijsdijk had zijn fout goed kunnen maken, maar zijn verkeerd geraakte inzet na voorbereidend werk van Moussa Kalisse belandde op de lat. Mendes Rodrigues zag zijn run eindigen op het schier onneembare obstakel met de naam Wouter van der Steen die ook een kiezelhard schot van invaller Wilmer Kousemaker met de vuisten onschadelijk maakte.

Helmond Sport ging veel zuiniger met de kansen om. De Brabanders meldden zich na lange tijd weer in de buurt van Warner Hahn en prompt was het raak. Ex-Dordtenaar Juanito Sequeira verzond de snijdende steekpass, clubtopschutter Emrullah Güvenç werkte koeltjes af. Een andere oud-Dordtenaar, Erik Quekel, verdubbelde de marge, de Dordtse captain Danny Post bracht de spanning nog terug waarna invaller Jeffrey van Nuland het licht uitdeed.

Opstellingen
FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Amevor, Lima, Peersman; Rijsdijk, Post, Alisic (59. Kousemaker); Kalisse (81. Tano), Veldwijk, Mendes Rodrigues.
Helmond Sport: Van der Steen; Brouwers, De Regt, Ter Horst, Justiana; Van Geffen, Sequeira, Guijo Velasco (90. Van Nuland); Fazli (82. Grabovac), Quekel, Güvenç (74. Stachnik).

Bijzonderheden: Arbiter Edwin van de Graaf gaf geel aan Danny Post en Moussa Kalisse van FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.