Adnan Alisic geniet bij FC Dordrecht

Ondanks een gebroken linkerringvinger staat Adnan Alisic vanavond aan de aftrap voor FC Dordrecht bij Fortuna Sittard. Natuurlijk zou je haast zeggen, want de middenvelder is uitgegroeid tot sterkhouder, rustpunt en routinier bij de koploper die verbazingwekkend goed presteert. Ook voor Alisic: ,,Ik heb al heel wat kippenvelmomenten beleefd.”

‘Dag opa’ wordt naar hem geroepen als zijn collega’s het spelershome van FC Dordrecht verlaten. ,,Dat is het lot als je de oudste van de groep bent. Ik kan er wel om lachen,” is de reactie van Adnan Alisic op de afscheidsgroet van zijn medespelers.

Voor de 29-jarige Nederlander met Bosnisch bloed in de aderen hoort het bij het grote genieten aan de Krommedijk. Hoe anders was het bij de start van de oefencampagne op weg naar de huidige voetbaljaargang, toen FC Dordrecht bij zaterdagtweedeklasser Strijen aantrad. ,,Ik had toen echt mijn twijfels. Mawouna Amevor was die dag ervoor vertrokken. Als je toen had gezegd dat we in november zeven punten los zouden staan op kop, had ik je voor gek verklaard. Maar alles is voor ons op zijn plaats gevallen. Marco Boogers heeft voor een prima selectie gezorgd, de klik van de spelersgroep met de technische staf is geweldig en we spelen aansprekend voetbal.”

Binnen die spelersgroep en in het veld is de rol van Adnan Alisic onomstreden. ,,Welke bezetting we ook hebben op het middenveld, ik speel zoals ik moet spelen: rustig aan de bal, coachend, ondersteunend. Mede doordat ik weinig blessures heb, draai ik tot nu toe een goed seizoen. Alleen voorbije zaterdag ging het fout toen ik een vinger brak tegen FC Eindhoven toen ik ergens achter bleef hangen. Maar Fortuna Sittard ga ik gewoon spelen.”

Zijn jeugdige medespelers, die nog dromen van mooie voetbalcarrieres en grote toekomstwensen hebben, staat hij graag met raad en daad mee. ,,Vroeger stelde ik me allerlei doelen, stippelde ik het helemaal voor mezelf uit en kwam dan tot de ontdekking dat dat niet zo werkte. Dat houd ik de jongere spelers in de selectie nu ook voor: waar je ook bent, je moet honderd procent geven en dan zie je wel wat er van komt. In de voetbalsport kun je niks plannen. Ik heb een buitenlands avontuur gehad in Hongarije, bij Debreceni. Dat was kortstondig en leerzaam. Bij FC Dordrecht heb ik na dit seizoen nog een contract voor een jaar. Wat zou het mooi zijn om nog een jaar eredivisie te kunnen spelen.”

Die hang naar een eventueel kampioenschap groeit per overwinning, merkt Adnan Alisic. ,,Zelfs na de eerste periodetitel had ik de verwachting dat we een terugval zouden krijgen. Maar we staan niet voor niks nog steeds bovenaan, inmiddels zeven punten los. We spelen het beste voetbal, met enorm veel druk vooruit. Dit is het beste eerstedivisie-elftal waar ik ooit in heb gespeeld. Ik heb dit seizoen al heel wat kippenvelmomenten beleefd in wedstrijden, van mij mag dat nog wel voortduren.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.