Activatie Energiek Dordt Foundation bij het Life Goals Festival

Op dinsdag 3 mei vond het Life Goals Festival plaats in Dordrecht, waarbij het Statenplein volledig in het teken stond van sport. Life Goals Festival is een sportevenement voor wel dertig teams uit heel Nederland. Deelnemers komen niet uit de topsport, maar zijn mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken én voor wie sport minder vanzelfsprekend is. Denk hierbij aan dak- en thuislozen, statushouders, (ex-)verslaafden en mensen met ggz-problematiek. De 4-tegen-4 straatvoetbalcompetitie is hier in Dordrecht afgetrapt.

Energiek Dordt Foundation was bij het Life Goals Festival aanwezig met een activatie voor kinderen.

 

Gedurende de dag was er bij deze activatie een hooghoudcompetitie, een dribbelparcours en rond het middaguur werd er een groots 1-tegen-1 panna-competitie georganiseerd. Ook was er de mogelijkheid om een potje te voetballen tegen een jeugdspeler en uiteraard was Sjaak Schaap ook de gehele dag aanwezig voor extra vermaak. Er hebben veel kinderen meegedaan aan deze competities. Met drie verschillende challenges waren er leuke FC Dordrecht-prijzen te winnen. De dagwinnaars gingen naar huis met een gesigneerde wedstrijdbal.

Het sociale sportevenement is een initiatief van Stichting Life Goals Nederland in samenwerking met Dordt Sport. Zij brengen gezamenlijk mensen in beweging die geen of moeilijk toegang hebben tot het reguliere sportaanbod. Aan de hand van wekelijkse sportmomenten en evenementen als het Life Goals Festival Dordrecht bieden zij perspectief voor deze doelgroep. Energiek Dordt zet zich ook in om iedereen in de regio Drechtsteden aan het sporten te krijgen. Sport is namelijk gezond en zorgt voor een goede fysieke en mentale gezondheid.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.