Accent op inzet, passie en strijd

Na de beëindiging van de samenwerking tussen FC Dordrecht en Ernie Brandts, werd er vrijdag logischerwijs niet uitsluitend over de wedstrijd van komende zondag tegen PSV gesproken. FC Dordrecht heeft dispensatie om Gérard de Nooijer vier weken als interim hoofdtrainer/coach voor de groep te zetten.

De Nooijer, die sinds twee seizoenen assistent is aan de Krommedijk, reageert nuchter op zijn tijdelijke aanstelling: “Het is altijd vervelend als je het seizoen, om wat voor een reden dan ook, niet samen af kunt maken. Gisterenavond ben ik geïnformeerd over het vertrek van Ernie en is mij gevraagd of ik tijdelijk zijn taken over wil nemen. Daarop heb ik ja gezegd. Het maakt in die zin niet uit welke rol ik heb. Ik zit nu voor het tweede seizoen bij de staf. Daarvoor was ik als speler aan de club verbonden. Ik wil mijn bijdrage leveren om het elftal zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. De komende maanden moeten we met z’n allen alles doen wat in ons vermogen ligt om er in te blijven en de accenten op de juiste elementen leggen. Voor FC Dordrecht zijn dat vooral inzet, passie en strijd.”

De technische staf kan zondag niet beschikken over de geblesseerden Giovanni Korte (kuit) en Funso Ojo (enkel). Laatstgenoemde ondergaat maandag een operatie en staat minimaal drie maanden aan de kant. Met Korte gaat het de goede kant op. De Hagenees traint nog wel apart van de groep, maar sluit naar verwachting komende week aan bij (een deel van) de groepstrainingen. Ook kan geen beroep worden gedaan op Josimar Lima en Marvin Peersman. Lima moet één wedstrijd toekijken. Peersman staat vijf wedstrijden aan de kant. Hij traint voorlopig bij de beloften. Sean Klaiber heeft de hele week griep gehad en had vrijdag pas zijn eerste training van de week. Hij zit om die reden niet bij de wedstrijdselectie.

De Nooijer: “Ik vind het niet het moment om inhoudelijk over de wedstrijd tegen PSV te praten en over eventuele veranderingen die plaats kunnen gaan vinden. Het nieuws over het vertrek van Ernie is nog vers. We hebben vandaag partijvormen gedaan en wat afwerkingsoefeningen. Plezier stond voorop. Vandaag en morgen gaan we kijken hoe we gaan spelen tegen PSV en met wie.”

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.