Aanwinst Danny Post ziet FC Dordrecht als een opstap

FC Dordrecht legde afgelopen vrijdag Danny Post voor twee jaar vast. De 22-jarige middenvelder komt over van FC Groningen, waar hij de laatste twee seizoenen onder contract stond. Daarvoor was hij actief voor Haarlem (sinds de C’tjes en veertien wedstrijden in de Jupiler League), terwijl de Amsterdammer de afgelopen competitie ook twee keer namens SC Cambuur opdraafde.

,,Ik was niet verhuurd aan Cambuur hoor,” lichtte Post, die samen met ploeggenoot Renaldo Jongebloet naar Dordrecht rijdt, in Waardenburg toe. ,,FC Groningen had een soort samenwerkingsverband met die club. Dan speelde ik op maandagavond met de beloften van Groningen en op vrijdag met Cambuur. Maar dat vond ik niets, ik kwam als het ware tussen die twee clubs in te zitten.”

Bij FC Groningen kon Danny Post voor één jaar bijtekenen. ,,Maar dat wilde ik niet. Ik zou wel vast bij de selectie komen, maar zag gewoon weinig kans op speelminuten. Ze hebben het afgelopen seizoen natuurlijk ook prima gedaan. Ik ben nu 22 jaar en wil voetballen. Ik ben gebeld door Marco Boogers (technisch manager, red.), waarna ik ben gaan kijken of het iets vond. En ik heb er zelf ook een goed gevoel bij. Ik ben woensdag gaan meetrainen en blijkbaar vond de trainer dat ik het goed deed.”

FC Dordrecht handelde vervolgens snel, omdat ook clubs uit het noorden, zoals BV Veendam en FC Emmen, in Post geïnteresseerd waren. ,,Maar ik wilde het liefst terug naar het westen.”

Post, die in de jeugd in de hoofdstad ook voor Blauw Wit uitkwam, gaf eergisteren tegen WNC (0-7) meteen zijn vistiekaartje af. In één helft bereidde hij eerst de 0-2 van aanvoerder Cecilio Lopes voor, waarna hij de 0-4 (na een prachtige solo van Santy Hulst) zelf voor zijn rekening nam. Hij deed dit als aanvallende middenvelder. ,,Maar mijn voorkeur gaat uit naar de controlerende rol net voor de verdediging,” bekende Post. ,,Maar ik ben vrij allround, bij FC Groningen speelde ik overal op het middenveld.”

Danny Post ziet FC Dordrecht vooral als een opstapje naar een hoger niveau. ,,En de club ziet dat ook zo. Daarom beschouw ik FC Dordrecht zeker niet als een stap terug. Jonge spelers kunnen zich er prima ontwikkelen,” stelde hij. ,,Ik weet dat de potentie er is. Nu is het aan mij om dat ook te laten zien.”

Tekst: André Valk, AD/De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.