Aanvallend onmachtig

FC Dordrecht mag blij zijn met een punt in De Vliert

In de jacht op een plaats in de play-offs schoot FC Dordrecht weinig op met een puntje bij FC Den Bosch. De aanvallend onmachtige formatie van trainer Henny Lee mocht zelfs blij zijn dat de 0-0 stand op het scorebord in De Vliert bleef staan.

Drie overwinningen in de laatste zes wedstrijden dacht Lee nodig te hebben voor het bezoek aan Den Bosch om een vervolg straks na de competitie te garanderen. Maar uitzicht op een driepunter hadden de bezoekers geen seconde tegen de concurrent voor het extraatje.

Bij FC Dordrecht maakte Marcel van der Sloot, voor het duel van twee weken geleden tegen Telstar buiten de selectie gelaten, zijn rentree in het basisteam. De linksbackpositie, vacant door de absentie van het geschorste duo Bart van Hintum en Nick Coster, werd bezet door Kai van Hese. De gasten leverden een belabberde eerste 45 minuten af. In balbezit was FC Dordrecht volslagen machteloos. De lange bal was telkens een simpele prooi voor de Bosschenaren, die geen seconde pijn werden gedaan. Doelman Wesley de Ruiter hoefde zich alleen te ontfermen over een vrije trap van Van der Sloot en die produceerde niet eens meer dan een simpel rollertje. Op papier speelden de Dordtenaren met drie spitsen, maar rechtsbuiten Shayron Curiel moest vooral achter zijn directe tegenstander Samuel Scheimann aanlopen. Moussa Kalisse was onzichtbaar en Cecilio Lopes werkte hard, maar kon geen vuist maken voorin.

Met fortuin stond het halverwege 0-0. Daarvoor was aanvoerder Stef Doedée verantwoordelijk, die een pegel van Scheimann uit de bovenhoek ranselde. Maar daar lag ook Bossche besluiteloosheid in de afronding aan ten grondslag. Niels Vorthoren verscheen na een steekpass van Istvan Bakx voor Doedée, passeerde de goalie ook maar de slappe inzet die volgde kon door Bart van Muyen nog uit de doelmond gehaald worden.

In het tweede bedrijf toonde FC Dordrecht weliswaar meer lef, maar aanvalsgolven werden bepaald niet ontketend. Curiel durfde meer in balbezit, maar dat leverde alleen enkele corners op. Het middenveld bleef vooral op tegenhouden gericht. De Dordtse organisatie stak weliswaar redelijk in elkaar, maar bleek niet waterdicht. Uit een vrije trap stond van Samuel Scheimann stond Paco van Moorsel vogelvrij voor Doedée, die de inzet keerde waarna de daaropvolgende flipperkastsituatie FC Dordrecht goed gezind was. Achterin sloeg de schrik de Dordtenaren om het hart toen Bart van Muyen naar de grond ging na een Bossche counter. Van Muyen liep wederom – zoals eerder dit seizoen bij Sparta – een schouderblessure op, moest gewisseld worden en bleef een gang naar het ziekenhuis niet bespaard. Johan Versluis nam de plek van zijn stadgenoot in het centrum van de verdediging in. Versluis kon vast wennen voor de komende week, want het is zeker dat hij tegen AGOVV weer speeltijd zal krijgen aangezien Tom Beugelsdijk ook nog eens een fatale gele kaart opliep. Met Versluis in de achterste linie bleef FC Dordrecht, dat via Lopes (hij kon net niet profiteren van een klein slippertje van de uiterst zakelijk acterende Jordens Peters) nog een minuscuul kansje kreeg, op de been. Een punt was echter het maximaal haalbare.

Opstelling FC Den Bosch: De Ruiter; Van Buuren, Hofstede, Peters, Scheimann; Van Moorsel (84. Karg), Nieuwendaal, Vorthoren; Reniers, Bakx, Verbeek.

FC Dordrecht: Doedée; Longuet, Beugelsdijk, Van Muyen (71. Versluis), Van Hese; Hulst, Sequeira, Van der Sloot; Curiel, Lopes, Kalisse (84. Quekel).

Bijzonderheden: Arbiter Jack van Hulten gaf geel aan Tim Hofstede van FC Den Bosch enTom Beugelsdijk en Moussa Kalisse van FC Dordrecht. Beugelsdijk mist daardoor het duel van komende vrijdag tegen AGOVV.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.