700 kilometer fietsen voor een goed doel

Ernst Jan van Loenen heeft een doel, een goed doel. Hij wil het woord ‘kanker’ niet meer horen in stadions. Om zijn doel te bekrachtigen begon hij in mei onder de noemer: Stop Cancer Stadium Tour met een fietstocht langs alle stadions van de Jupiler League.

Bij elke club zou hij een gesigneerd shirt in ontvangst nemen, een symbolische geste van de spelers dat ook zij achter zijn doel staan. Helaas werd zijn tocht na 350 kilometer beëindigd doordat een knieblessure roet in het eten gooide.

Maar Ernst Jan was vastberaden om zijn missie voort te zetten en dus klom hij dit weekend weer op de fiets om alsnog de stadions aan te doen die hij destijds niet meer per fiets had bereikt. Met een zware rugzak vol proviand en gereedschap voor onderweg, trapte hij vanaf Den Bosch maar liefst 700 kilometer om te volbrengen wat hij zichzelf had beloofd.

Vandaag fietste hij naar FC Dordrecht, de laatste club voor zijn terugkeer naar Den Bosch. Moe maar heel voldaan stapte hij van zijn fiets om samen met Ad Heijsman te poseren in het doel. Zijn doel is namelijk ook ons doel. Ernst Jan fietst vanmiddag de laatste 70 kilometer richting de Sint Jan in Den Bosch waar hij door vrienden en familie met een luid applaus word binnengehaald.

De gesigneerde shirts worden op een later moment dit jaar geveild en de opbrengst gaat uiteraard voor 100% naar de het KWF. Over het wanneer en waar de shirts worden geveild zullen wij u tijdig informeren.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.