3 punter voor FC Dordrecht (met video)

Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd ontlaadde de Krommedijk in euforie, na veertig minuten stormlopen was het Raily Ignacio die uit de kluts van dichtbij de bal het doel in frommelde: 1-0. De supporters juichten, de spelers vierden feest, de beloning voor de geleverde strijd was daar.

De regen teisterde vanaf het middag uur bijna onophoudelijk de voetbalarena welke omstandigheden het spel zeker niet ten goede kwamen. Tegen de wind in hielden Dordrecht en MVV elkaar in de eerste helft nog redelijk in evenwicht. Beide ploegen wilden wel, maar kwamen nauwelijks tot kansen. Moussa Kalisse was na een fraaie actie halverwege een keer dichtbij en zowel de paal als, uit de aansluitende corner, de lat werden nog geraakt, maar daarmee waren de Dordtse mogelijkheden wel geteld. Aan de andere kant diende Nick van der Ploeg één maal de assistentie van Johan Versluis nodig te hebben om zijn doel schoon te houden.

Breekpunt in de wedstrijd viel in de extra tijd voor rust. MVV-verdediger Aafjes kreeg na een duel met Erik Quekel de eerste en direct rode kaart van de goed leidende jonge scheidsrechter Edwin van de Graaf. “Natrappen”, luidde de verklaring nadien, hetgeen door slechts weinigen van de bijna twee en een half duizend aanwezigen was gezien.

In de tweede helft kroop het ondertal uit Maastricht ver terug in de eigen stelling en liet het de thuisploeg stormlopen zonder dat doelman Bulters echt in actie hoefde te komen. Mogelijkheden waren er genoeg, maar het Dordtse vizier stond niet op zuiver. De tijd begon te dringen en ondanks de wind in de rug leek er tegen de tien-mans rode Limburgse muur geen doorkomen aan. Tot de 86e minuut. De eerste echte bal tussen de palen was direct beslissend.

De eerste thuisoverwinning van dit seizoen was een feit en Dordrecht nestelde zich in de top van de tweede periode. Met de komende thuiswedstrijden tegen Volendam (dinsdag voor de beker) en Eindhoven (zaterdag daarna) was het een goed begin van een belangrijke week.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.