Resultaten jeugdteams 06/04

Op de eerste zaterdag van april kwamen alle jeugdteams van FC Dordrecht in actie voor de competitie. De teams boekten verschillende resultaten. Zo won de A1 met 4-1 bij Quick Boys, verloor de B1 op eigen veld van OJC Rosmalen (1-2) en eindigde de wedstrijd in Breda tussen NAC Breda C1 en FC Dordrecht C1 in 1-1.

De A1 was duidelijk beter dan Quick Boys en speelde een prima partij. Het enige wat het team verweten kon worden was de tegentreffer (in de tweede helft bij de stand van 0-4 kon Quick Boys nog iets terug doen). Er werd goed gecombineerd door de Schapenkoppen en er ontstonden veel kansen. Bij rust was de stand 0-2 (goals van Noel Goosens en Quincy Boogers). De thuisploeg kon hier enkel een schot op de lat tegenover stellen. Na de pauze werd de voorsprong verder uitgebreid door doelpunten van opnieuw Noel Goosens en Everon Pisas. Terwijl de score verder op had moeten lopen, bleef het bij vier treffers van FC Dordrecht en bepaalde Quick Boys de eindstand op 1-4.

De B1 kreeg thuis tegen OJC Rosmalen veel kansen, maar verloor toch. Na een ruststand van 1-1, eindigde het duel uiteindelijk in 1-2. Shairon Kalmez maakte op knappe wijze de openingstreffer, maar hielp in de tweede helft de grootste kans van FC Dordrecht om zeep. Ook zijn ploeggenoten kregen de bal er niet in. Er werd keihard gewerkt om in ieder geval een punt uit het vuur te slepen, maar het mocht niet zo zijn. Het is voor de B1 de eerste nederlaag dit seizoen en omdat Spartaan’20 won van Barendrecht, lopen zij nu in. Niettemin behoud FC Dordrecht B1 de koppositie in de stand.

De wedstrijd van de C1 bij NAC Breda kon twee kanten op. Voor de rust gebeurde er niet zoveel en de stand halverwege was 0-0. Na de rust bracht Cheick Toure zijn team al snel op voorsprong. Nadien waren er goede kansen om de score verder uit te bouwen, maar in plaats daarvan kwam NAC via de counter aan een doelpunt: 1-1. Nadien kregen ook de Brabanders goede kansen op de winst. Een gelijkspel was dus uiteindelijk terecht.

De A1 komt maandag alweer in actie voor de competitie. De belangrijke uitwedstrijd tegen ARC zal dan gespeeld worden. De B1 speelt ook maandag, maar dan in de halve finale van de districtsbeker (IFC thuis). Volgende week zaterdag kan de B1 thuis tegen Bennekom de eerste periodetitel in de wacht slepen. C1 oefent dinsdag en heeft volgende week zaterdag een mooie uitdaging: PSV thuis.