Met nieuwe aanwinsten tegen Roda JC

Morgen om 16:30 staat de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade op het programma. Eerder dit seizoen werd het 4-0 voor de Limburgers. De gevierde mannen die wedstrijd waren Alberg, Croux, Absalem en Marzo. Erik Falkenburg kreeg in de 70e minuut nog een rode kaart, maar dat mocht niet meer baten voor de Schapekoppen.

Twee van de vier doelpuntenmakers die wedstrijd zijn inmiddels niet meer te bewonderen in Kerkrade. Zowel Roland Alberg (Hyberabad FC) als Jordy Croux (Avispa Fukuoka) zijn deze transferwindow vertrokken.

Daarentegen heeft FC Dordrecht deze winterse transferperiode al meerdere keren toegeslagen. Zo stonden Liam Bossin en Thomas Poll vorige week vrijdag aan de vooravond van hun Schapekoppen-debuut. En kunnen Bannis, Benny en Johnsen morgen hun eerste minuten in het Dordtse-shirt gaan maken.

Het belooft morgen een spannende wedstrijd te worden. Roda JC wist van haar laatste zeven duels er twee keer met de winst van door te gaan, waaronder vorige week zondag tegen Jong Utrecht (2-1). Een overtuigende overwinning was het allerminst, maar er konden uiteindelijk toch drie punten bij worden geschreven.

FC Dordrecht zit in een aardige fase. Het verloor vorige week vrijdag weliswaar met 3-0 van Almere City FC, maar het vertoonde spel biedt hoop. Dordt hield namelijk 70 minuten stand tegen de nummer twee van de competitie en had recht op meer. Een week ervoor hielden de Schapekoppen FC Volendam ook al knap op een doelpuntloos gelijkspel.

De onderlinge resultaten voorspellen voor FC Dordrecht echter niet veel goeds. In de laatste vier onderlinge werd er twee keer verloren, één keer gelijkgespeeld en één keer trok FC Dordrecht aan het langste eind. De twee verloren partijen eindigden in 4-0 en 5-0.

Morgen om 16:30 spelen de Schapekoppen tegen de Koempels in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN (1). ESPN 1 is bij o.a. KPN en T-Mobile zonder extra abonnement beschikbaar. Kijk jij ook of Jan Zoutman de sleutel tot succes heeft gevonden?