Trage wedstrijd tegen Telstar

Op vrijdag 18 maart speelde FC Dordrecht in speelronde 31 van de Keuken Kampioen Divisie tegen Telstar. Het duel in Velsen-Zuid stond onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer. Het was een trage wedstrijd waarin vermoeidheid bij beide ploegen zichtbaar was. Pas in de 75ste minuut viel het eerste doelpunt. Telstar spits Glynor Plet scoorde voor de thuisploeg. De Schapekoppen keerde terug in Dordrecht met lege handen. Het werd 1-0 in het BUKO Stadion.

Vanwege zieken bij FC Dordrecht ontbraken er een aantal spelers in de selectie van FC Dordrecht. Toine van Huizen, Anouar el Azzouzi en Seydine N’Diaye ontbraken vanwege griep. Christian Conteh, Jari Schuurman, Sergio Tremour, Jurian Hobbel en Kevin Vermuelen ontbraken ook in de wedstrijdselectie van trainer Michele Santoni. Vanwege deze aardig uitgedunde selectie startte Jop van der Avert en Devon Koswal als centraal duo. Emir Biberoglu startte als rechtsbuiten en Mathis Suray was de captain in Velsen-Zuid. Verder was de opstelling hetzelfde als in het duel tegen TOP Oss.

Vermoeidheid door veel wedstrijden

De eerste helft was niet spannend te noemen in Velsen-Zuid. Mede door een laag baltempo van beide ploegen kwam er weinig spanning in de wedstrijd. Het enige noemenswaardige moment was in de 14e minuut toen aanvoerder Mathis Suray achter de bal ging staan voor een vrije trap vanaf ongeveer 23 meter. De middenvelder plaatste de bal in de korte hoek, helaas belandde deze op de paal en via de rug van keeper Ronald Koeman ging de bal over de zijlijn. Nog geen minuut later kreeg FC Dordrecht speler Emir Biberoglu een gele kaart. Devon Koswal was belangrijk in de eerste helft. De centrale verdediger haalde een bal van spits Glynor Plet knap uit de doelmond. Daarnaast toonde Liam Bossin ook weer zijn waarde door een paar ballen goed te pakken. Met de brilstand op het bord mochten de mannen aan de thee.

Aanvallende intenties in de tweede helft

Met duidelijke aanvallende intenties kwamen beide ploegen het veld weer op. In minuut 52 ontstond er een klein opstootje, scheidsrechter Luuk Timmer wist het opstootje te sussen en gaf een gele kaart aan de thuisploeg. Via de as van het veld kwam FC Dordrecht in minuut 54 met Stijn Meijer erg ver. De spits verlegde het spel goed naar de linkerkant waar Jacky Donkor vrij liep. De vleugelspeler kwam buiten het zestienmetergebied tot een schot. Via de verdediging van de Witte Leeuwen werd de bal geblokt en onschadelijk gemaakt. Toch liep de spanning op in de wedstrijd. Mede door een enthousiast uitvak leken de Schapekoppen gevaarlijker te worden. In de 59ste minuut kwam Telstar tot een kans, Ozan Kökcü schoot hard en raakte de lat. Mauro Savastano kwam in de 62e minuut goed op via de linkerkant en in het strafschopgebied gaf de back een voorzet op Stijn Meijer. Deze werd uit de doelmond gewerkt en het bleef nog steeds 0-0. Jop van der Avert ontving in minuut 63 een gele kaart nadat er eerst werd doorgespeeld. Pascu en Emir Biberoglu verlieten in de 64e minuut het veld voor Alessio Miceli en Jerailly Wielzen.

Toen bleef het weer tien minuten stil qua kansen. Maar in de 74e minuut kwam Telstar weer tot een kans via Glynor Plet, deze schoot hard op de lat en de bal die terugkaatste kwam bij Rashaan Fernandes terecht. Hij bracht Glynor Plet opnieuw in stelling. Ditmaal wist de spits wel te scoren. FC Dordrecht moest dus alles op alles moeten zetten om hier nog een resultaat te halen. In minuut 77 wisselde Michele Santoni voor de derde keer. Ruggero Mannes verliet het veld voor Jaymillio Pinas, hij maakte zijn debuut voor FC Dordrecht. Vanwege deze aanvallende wissel schoof Jerailly Wielzen voor de laatste minuten van de wedstrijd dus naar de rechtsback positie. Vier minuten later mocht ook Bradley Vliet minuten gaan maken in Velsen-Zuid. Mauro Savastano mocht plaatsnemen op de bank voor de laatste tien minuten van de wedstrijd. Telstar wilde de wedstrijd duidelijk uitvoetballen en dit leek ook te gaan lukken. Omdat Telstar de bal wel had kon FC Dordrecht niet meer gevaarlijk worden. Het was nog wel gevaarlijk in de 85ste minuut toen Jacky Donkor onderuit werd gelopen door de verdediging van Telstar. De vleugelspeler bleef even liggen maar kon gelukkig verder spelen. Telstar bleef aanvallend spelen en Liam Bossin redde weer knap een bal in minuut 90. Zo hield de sluitpost de Dordtenaren goed in de wedstrijd. Er kwam nog één grote kans voor FC Dordrecht via Jaymillio Pinas maar de bal rolde naast. Via Wielzen kwam de bal nog een keer goed voor in de laatste minuten van de wedstrijd, maar keeper Ronald Koeman bracht makkelijk redding. Luuk Timmer floot af en verslagen vielen de Dordtenaren op de grond. Er had misschien meer ingezeten voor onze Schapekoppen. De focus wordt nu gericht op het thuisduel tegen ADO Den Haag op 25 maart.

Mathis en Devon over de wedstrijd

Na afloop van de wedstrijd hebben wij twee spelers gesproken over de wedstrijd. Captain Mathis Suray en Devon Koswal die negentig minuten speelde. Mathis Suray was dus aanvoerder tegen de Witte Leeuwen en beleefde een lastige wedstrijd. In onderstaand interview vertelt de middenvelder waar het misging in dit duel. Daarnaast spraken we ook Devon Koswal. De jonge centrumverdediger mocht negentig minuten spelen tegen Telstar nadat hij lang uit de rotatie was door blessureleed. In onderstaand interview vertelt de speler hoe het was om weer minuten te maken en waar het misging tegen Telstar