Mooie overwinning met vervelend eind

De terugkeer van de fans op een koude avond aan de Krommedijk werd een feest. Na een achterstand in de eerste helft wisten de Schapekoppen knap terug te knokken in de tweede helft. Het werd 3-1 in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Helaas eindigde de wedstrijd vervelend toen één van de spelers van FC Dordrecht racistisch bejegend werd door fans van MVV. FC Dordrecht en MVV hebben inmiddels beiden gereageerd op de gebeurtenis.

De ploeg van trainer Michele Santoni begon de wedstrijd met een paar wijzigingen ten opzichten van de wedstrijd in Doetinchem. Anouar El Azzouzi keerde terug in de basis elf ten kosten van Seydine N’Diaye. El Azzouzi keerde terug van een schorsing voor totaal aantal gele kaarten. Jacky Donkor keerde terug op de linker flank. Jari Schuurman begon op de bank. Het systeem tegen MVV was dus ook anders dan dat het was tegen De Graafschap.

Corners en kansen

Nadat er was afgetrapt was duidelijk dat FC Dordrecht alle punten in huis wilde houden. De ploeg van Michele Santoni was aanvallend ingesteld en de spelers hadden een drive naar voren. Grote kansen kwamen er niet. Maar corners wel. Na 15 minuten hadden de Dordtenaren al een aantal corners genomen maar deze werden niet verzilverd. Helaas werd de eerste de beste kans van de bezoekers wel verzilverd. In de 20ste minuut wist middenvelder Orhan Dzepar te scoren. Ondanks dat ging het trouwe publiek aan de Krommedijk vol achter de Schapekoppen staan en zo kwamen er opnieuw kansen. Er kwamen corners ,corners en nog eens corners, maar verzilveren lukte niet. Bij een vrije trap in de 36ste minuut komt de bal voor en na enig rumoer vanwege een overtreding gaf scheidsrechter Richard Martens een penalty. Topscorer Stijn Meijer ging achter de bal staan, oog in oog met keeper Romain Matthys. Maar helaas, de spits wist niet te scoren, de bal beland op de paal. Daarna bleef het nog spannend. Nog een kans van Mathis Suray en Stijn Meijer vlak voor het einde van de eerste helft maar de Dordtenaren moeten met een achterstand de kleedkamer in.

Anouuuuuuuuuu

Met nog meer strijdlust dan in de eerste helft verscheen het elftal van trainer Michele Santoni weer op het veld. Er kwamen weer corners, er kwamen weer kansen. De 1-1 hing in de lucht. Uitgerekend uit een corner valt de gelijkmaker uiteindelijk. Na een kleine scrimmage viel de bal voor de voeten van Anouar El  Azzouzi. De verdediger bedacht zich geen moment en schoot de verlossende gelijkmaker erin. De wedstrijd kon nu alle kanten op. Beide teams wilden drie punten uit dit duel slepen. Er kwam weer een kans uit een vrije trap voor Pascu op aangeven van Jacky Donkor. Maar de bal wilt er niet in. Dan is het even billenknijpen wanneer Liam Bossin ver uit zijn doel moet komen om Toshio Lake af te stoppen. Maar de keeper zat er goed tussen. In de 65ste minuut wisselt Michele Santoni voor het eerst. Pascu verliet het veld en voor hem komt Kevin Vermeulen in de plaats.

Comeback Conteh en Meijer maakt ‘m

Na nog een kans van aanvoerder Toine van Huizen liep de spanning weer op. Ruggero Mannes passeerde knap de defensie van MVV. Waarna hij een geweldige assist wist te geven op Christian Conteh. Conteh passeerde de MVV keeper eenvoudig met een schot van binnen de zestienmeter. De Krommedijk ging uit zijn dak, de comeback was compleet nu was het zaak om voor een klein halfuurtje deze voorsprong vol te houden. Het blijft vervolgens weer lang stil op het veld. Weinig kansen maken dat de wedstrijd een beetje dood gespeeld leek te worden. Er werd door trainer Santoni ook verdedigend gewisseld in de 79ste minuut. Jacky Donkor verlaat het veld voor Alessio Miceli. Net na deze wissels, in de 83ste minuut, kwam Ruggero Mannes via de rechterflank opgestoomd. Hij gaf vervolgens een voorzet die belandde bij Stijn Meijer, de spits wist zijn negende doelpunt van het seizoen te maken en maakt zo de gemiste penalty goed. Met een 3-1 voorsprong lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de Dordtenaren.

#saynotoracism

In de 84ste minuut wordt er weer gewisseld door de Dordtenaren. Seydine N’Diaye en Emir Biberoglu komen het veld op voor doelpunten makers Anouar El Azzouzi en Christian Conteh. Vervolgens gebeurt er iets opmerkelijks. Net voordat de scheidsrechter op zijn fluitje besluit te blazen voor het eindsignaal lijkt er een opstootje te ontstaan rond het uit vak. Spelers leken in conflict met supporters van MVV en na enig beraad werd de wedstrijd stilgelegd. Uren lijken voorbij te gaan. Spelers vertrekken de catacombe in en komen weer terug maar één speler blijft achter in de kleedkamers. Deze speler van FC Dordrecht kwam wegens racistische spreekkoren vanuit het uit vak niet meer terug op het veld. Na overleg tussen spelers en scheidsrechters werd de wedstrijd dan toch vervolgd, maar niet om te voetballen, maar om een statement te maken dat dit soort gebeurtenissen niet thuishoren in de wereld van het voetbal. FC Dordrecht directeur Hans de Zeeuw heeft een statement gegeven over de situatie: Statement tegen racisme – FC Dordrecht .

Interviews achteraf

Na deze rollercoaster van de wedstrijd hebben wij gesproken met trainer Michele Santoni en met de man van de assists: Ruggero Mannes. We bespreken de wedstrijd, het knap terug knokken van de spelersgroep en er wordt een eerste reactie gegeven op het vervelende einde van deze wedstrijd. De gehele interviews zijn hieronder terug te kijken: