El Azzouzi en Meijer schieten FC Dordrecht naar de tweede overwinning van 2022!

Na de overwinning in Helmond stond op maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong AZ op het programma. De stijgende lijn van vorige week kreeg een gevolg op de Krommedijk.  El Azzouzi en Stijn Meijer waren trefzeker, daardoor werd er met 2-0 gewonnen tegen het beloftenteam uit Alkmaar!

De wedstrijd stond eigenlijk voor vrijdag op het programma. Echter werd de wedstijd uitgesteld, omdat er teveel besmettingen waren bij de tegenstander uit Alkmaar. Enfin, FC Dordrecht kan wel gebruik maken van een volledige selectie. Op de bank waren er maar liefst twaalf wissels. Genoeg keuze dus voor onze trainer en de eerste opvallende keuze was voor ons nieuwe speler. Ersin Zehir wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Antalyaspor. Hij moet gaan zorgen voor controle op het middenveld en dat mocht die gelijk laten zien vanaf de aftrap. Hij was de vervanger van Jari Schuurman, die niet fit genoeg was voor de wedstrijd. Onze andere nieuwe speler, Conteh, mocht ook vanaf het begin starten. Daardoor was er geen plek voor Miceli in de basiselftal en begon Suray op het middenveld.

Aanvallend Dordrecht

De wedstrijd begon wat slordig en beide ploegen moesten duidelijk even wennen aan de speelstijl van de tegenstander. Het waren de Alkmaarders die na acht minuten de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. Onze keeper Bossin zag de bal vlak langs de paal rollen. De fase daarna kwam FC Dordrecht  langzaam wat meer aan aanvallen toe, na tien minuten ging Stijn Meijer onderuit in het 16-metergebied. Aan Dordtse zijde werd geappelleerd voor een penalty, maar scheidsrechter Hensgens gaf echter een vrije trap aan Jong AZ. Gedurende de eerste helft golft het spel op en neer, maar de aanvallen kwamen vaak niet verder dan een voorzet.

Halverwege de eerste helft geeft Jacky Donkor de volgende voorzet op Suray die met een halve omhaal Beau Reus nog tot een redding dwingt. Ook Jong AZ kwam tot kansen. Een gevaarlijke voorzet werd hard weggeschoten door El Azzouzi die de bal hard rakelings langs zijn eigen doelpaal schoot.  Even later was de verdediger wel trefzeker en gelukkig aan de goede kant. El Azzouzi maakte de openingstreffer voor de Schapekoppen. Hij kwam los van zijn directe tegenstander en kopte de corner knap binnen. Met een 1-0 voorsprong was het tijd voor de rust.

Veranderd spelbeeld

In de tweede helft was Jong AZ beter uit de kleedkamer  gekomen en dit resulteerde na twee minuten in een enorme kans voor de Alkmaarders. De paal was onze redding. De Dordtenaren moesten voornamelijk tegenhouden, maar de verdediging stond sterk waardoor Jong AZ niet tot hele gevaarlijke kansen kwam. Jong AZ zet steeds hoger druk wat kansen biedt aan FC Dordrecht om eruit te komen in de counter. In de 80ste minuut bereikt een lange bal vanuit de verdediging onze spits Stijn Meijer die zijn directe tegenstander aftroeft en helemaal door kan lopen op de keeper. Meijer was koelbloedig en schoot de bal langs de keeper in de verre hoek en zette daarmee de 2-0 op het scorebord. Na het tweede doelpunt kwam Jong AZ er helemaal niet meer door heen. FC Dordrecht kreeg nog wel een grote kans. Agrafiotis schoot vanaf randje zestien in de blessuretijd, maar zag dat zijn schot bovenop de lat terecht kwam. Daarna was het gelijk afgelopen en werd er voor de tweede keer op rij gewonnen. Hiermee is de achtervolging op de ploegen boven ons definitief ingezet.