Blamage in Spakenburg

FC Dordrecht vliegt in de eerste ronde van de KNVB Beker er meteen uit. Op dinsdagavond werd er met 3-0 verloren van en in Spakenburg. De eindstand stond al bij de thee op het scorebord.

De Schapekoppen begonnen slecht aan de wedstrijd. Al na vijf minuten stond de ploeg op achterstand. Een assist van Eindhoven kwam aan bij Junte, hij kon vrij binnenschieten. 1-0 voor Spakenburg. De fase daarna werd FC Dordrecht sterker. De grootste kans was voor Wielzen. Een schot op doel was gevaarlijk maar Ter Wielen, de keeper van Spakenburg voorkwam de gelijkmaker. Wielzen mocht zijn basisdebuut maken en kreeg de kans van trainer Santoni. FC Dordrecht creëerde meer kansen op de gelijkmaker. Suray was dichtbij met een gevaarlijke voorzet en Savastano kon één op één op de keeper af. Beide keren bracht Ter Wielen redding.

Aan de andere kant was Spakenburg ook gevaarlijk en wel trefzeker. Eerder waren de blauw-witte al gevaarlijk uit een hoekschop. Van Lopik kon vrij koppen maar kopte net naast. In de 41ste minuut was Spakenburg wel succesvol uit een hoekschop. FC Dordrecht kreeg de bal niet goed weg in het zestienmetergebied en Zeeman kon vrij uithalen. Net zoals in Maastricht en thuis tegen FC Den Bosch kreeg FC Dordrecht weer in korte tijd twee tegentreffers te verwerken. In de slotfase van de eerste helft werd het namelijk ook nog 3-0 voor Spakenburg. Opnieuw werd een corner niet goed weggewerkt. De bal kwam voor de voeten van Schilder en schoot met een laag droog schot van afstand binnen.

In de rust waren er een aantal wissels aan de kant van FC Dordrecht. Agrafiotis, Hobbel, Vermeulen en Donkor waren er bijgekomen voor Baggerman, Meijer, Wielzen en Suray. FC Dordrecht had wel het overwicht in de tweede helft, maar gevaarlijk werd het niet. Spakenburg was niet van plan om de voorsprong weg te geven en was zelfs nog gevaarlijker in de tegenaanval. Dat de Dordtenaren zich terug kunnen vechten in de wedstrijd dat was in de laatste thuiswedstrijd te zien. Toen vocht de ploeg van Santoni zich ook terug na een 3-0 achterstand bij rust.

Nu was dat niet het geval, FC Dordrecht blameert zich tegen Spakenburg en ligt het uit het bekertoernooi.