Dordt trapt oefenprogramma af met bescheiden overwinning

Zaterdag 3 juli stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. De mannen van Michele Santoni namen het op tegen RBC Roosendaal. Om 14:30 werd er afgetrapt in het Herstaco Stadion.

Dordt verschijnt aan de aftrap met een groot aantal spelers die op proef zijn. Ook zijn er een aantal bekende gezichten te bewonderen. Zo spelen Liam Bossin, Bradley Vliet, Nikki Baggerman en Jari Schuurman in de eerste helft.

De eerste helft begint rustig. Beide ploegen krijgen kleine kansen, maar krijgen de bal niet in het net. Na ruim een half uur spelen krijgt RBC een penalty. Deze wordt benut door Anwar Tarfit. De Schapekoppen moeten nu dus aan de bak.

Tien minuten later brengt Schuurman, die ook de aanvoerdersband draagt, FC Dordrecht op gelijke hoogte. Vlak voor het rustsignaal schiet Alessio Miceli de Schapekoppen op een 1-2 voorsprong. Dordt deelt hiermee een mentale klap uit en gaat met een voorsprong de kleedkamers in.

In de tweede helft staan elf andere namen op het veld, met onder andere Max van Herk, Devon Koswal, Valentino Pugliese, Mathis Suray en Thomas Schalekamp die vorig jaar al deel uitmaakten van de selectie.

Het golft op en neer in het tweede bedrijf. Beide ploegen gaan gelijk op. Vlak voor tijd komt de genadeklap. Dennis Mahmudov stelt de overwinning veilig en zet de 1-3 op het scorebord.

Kortom een bescheiden eerste overwinning. Voor Santoni was dit een goed moment om te kijken met wie de club door zal gaan. FC Dordrecht hoopt eind deze week de eerste nieuwe contractspelers bekend te maken. Stay tuned!