Machteloos Dordt verliest met ruime cijfers

Om 16:30 stond het affiche FC Dordrecht – Roda JC op de planning. De Schapekoppen stonden vanaf minuut één met de rug tegen de muur en hadden de gehele wedstrijd weinig in te brengen.

Roda JC begon sterk aan de wedstrijd en dwong veel kansen af. Pflücke test doelman Van Herk voor het eerst, met een schot dat recht op de keeper afgaat, is het een makkelijke prooi voor de jonge debutant.

In de vijftiende minuut gaat het voor het eerst mis. Erik Falkenburg schiet de bal nog op de paal, maar de rebound via Serrarens vindt wel het doel.

Via een corner schiet Falkenburg de Limburgers in de 33e minuut al op een 2-0 voorsprong. De Koempels blijven doordrukken en vinden vlak voor rust voor de derde keer het net.

Trainer Jan Zoutman grijpt – tijdens de rust – in. Bliek en Polley verlaten het veld, voor hen in de plaats komen Koswal en Hobbel.

Vlak na rust werkt keeper Max van Herk een speler van Roda JC naar de grond. De scheidsrechter wijst naar de stip en Klaasen schiet de bal feilloos binnen. Het dreigt uit te lopen op een dramatische avond voor de Schapekoppen. Tot overmaat van ramp maakt Roda ook nog de vijfde van de avond.

De enige lichtpuntjes van de avond waren de debutanten Max van Herk, Naoufal Bannis en Mateja Bajunovic. Van Herk en Bannis speelden allebei een hele wedstrijd. Maandag 8 februari reizen de Schapekoppen af naar Utrecht. Om 18:45 trappen zij af voor de wedstrijd tegen Jong Utrecht.