Net tekort tegen NEC

Na twee hele goede wedstrijden tegen NAC en Jong Ajax kwam vanmiddag NEC op bezoek. De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Jan Zoutman. Gaat het lukken om de goede vorm door te trekken?

Het ging deze keer helaas snel achter elkaar mis. In de 4e minuut schoot Jordy Bruijns de 0-1 binnen vanuit een vrije trap. Twee minuten later ging het gelijk nog een keer mis, Rangelo Janga wist de score te verdubbelen en bracht de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Hierna herpakte Dordrecht zich wel en probeerde de wedstrijd onder controle te krijgen.

Dit lukte en de Schapekoppen gaven vanaf dat moment weinig tot geen kansen weg. Na iets meer dan twintig minuten spelen kwamen zij ook tot de eerste grote kans. Kevin Jansen kopte de bal helaas op de paal waardoor hij Dordt nog niet terug in de wedstrijd kon brengen. Vervolgens bracht het restant van de eerste helft weinig spannends, waardoor we uiteindelijk gingen rusten met een 0-2 achterstand.

Na rust bleef FC Dordrecht aanzetten om tot een aansluitingstreffer te komen. Gianni Dos Santos was meerdere malen dichtbij. In de 47e minuut komt hij oog-in-oog met doelman van Eijden. De buitenspeler schoof de bal helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens waren Aktas, Agrafiotis en ook Dos Santos weer dichtbij een doelpunt. Echter wist geen van allen de keeper van de bezoekers te passeren.

Diep in de blessuretijd wist Kevin Vermeulen dan toch wat terug te doen. Met een schot vanuit een afvallende voorzet maakte hij in de 93e minuut de 1-2. Het was helaas niet op tijd, een aantal minuten na de aansluitingstreffer floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Ondanks een niet scherp begin waardoor we vroeg achter kwamen, speelden we toch een goede wedstrijd. Volgende week de laatste wedstrijd van 2020, een mooi moment om het jaar met een driepunter af te sluiten!