Onszelf tekort gedaan in Noord-Holland

Om 18:45 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd in het Rabobank IJmond Stadion. Ondanks een goede seizoenstart, kende Telstar geen vlekkeloze periode. Van de laatste vier wedstrijden werd er geen enkele keer gewonnen. Uitgelezen kans dus voor de Schapekoppen om weer eens punten te pakken.

De Schapekoppen begonnen goed aan de wedstrijd, ze gaven vervolg aan de goede tweede helft van tegen De Graafschap. De ploeg wist de bal goed vast te houden en rond te spelen. Voetballend was het dus zeker verbeterd. Verdedigend stond het ook goed georganiseerd, waardoor er weinig werd weggegeven. De enige grote kansen waren voor Soto en Pattynama. Vooral op de inzet van de laatstgenoemde had onze doelman een goede redding in huis, waardoor hij zijn doel in de eerste helft schoon hield.

FC Dordrecht werd een aantal keer gevaarlijk via Gianni Dos Santos. De eerste keer gaf hij een voorzet welke net iets te scherp was. Hierdoor kon Arsenio Valpoort net niet bij de bal. Later was hij gevaarlijk door Kevin Vermeulen die een aanval op zette. Dos Santos kwam 1-op-1, helaas wist Schendelaar de bal te keren, waardoor ook deze doelman zijn goal schoon hield. Na een spannende en gelijke eerste helft gingen we dus rusten bij 0-0.

Na rust was het zaak voor Dordt om het goede spel mee te nemen in de tweede helft. Helaas ging het snel in de tweede helft mis. Na 15 minuten wist Plet een rebound te verzilveren waarmee hij de thuisploeg op voorsprong bracht. We waren nog niet bijgekomen en Plet maakte zijn tweede doelpunt van de avond al. Ditmaal werd hij door El Yaakoubi voor de doelman gezet. Hij bleef koel en rondde goed af.

Na een hele goede eerste helft was het dus in de tweede helft snel over voor de Schapekoppen. Binnen 20 minuten keken ze tegen een 2-0 achterstand aan. In de 75e minuut kreeg Jaron Vicario nog een uitgelezen kans om FC Dordrecht terug in de wedstrijd te brengen. Helaas wist de ingevallen aanvaller doelman Schendelaar niet te passeren en bleef de stand overanderd: 2-0.