Hard onderuit in Eindhoven

In Eindhoven was het tijd voor de Schapekoppen om weer eens minimaal een punt te halen in een wedstrijd. Na weken van tegenvallende resultaten moest er wat veranderen. Helaas wisten de Brabanders de score al in de 14e minuut te openen waardoor het weer een lange avond leek te worden.

In minuut 14 wist Amevor een voorzet succesvol af te ronden waardoor de score al werd geopend. Iets meer dan 5 minuten later kreeg de club uit Eindhoven weer een grote kans. Son wist doelman Swolfs echter niet te passeren. Weer kort hierna trad de Belg wederom goed op. De Keersmaecker was nu de speler wie op hem stuitte.

Na 10 minuten weinig spektakel wist Nikki Baggerman dan eindelijk een kans te forceren. Helaas werd de bal aangeraakt, waardoor het een corner werd. Swolfs bewees ging daarna nog maar eens, nu wist hij een inzet van Donkor te keren. Anthony Swolfs hield de Schapekoppen dus hoogstpersoonlijk in de wedstrijd. Helaas ging het in de slotminuten van de eerste helft snel achter elkaar goed mis.

In de 38e  minuut wist Botermans de score te verdubbelen. Razendsnel hierna wist ook De Keersmaecker onze doelman te passeren. Hij bracht in de 41e minuut de score dus op 3-0. Met een grote achterstand de rust in dus.

Vlak na rust, in de 46e minuut al, wisten de Schapekoppen weer wat terug te doen. Kevin Vermeulen wist een voorzet te verzilveren en bracht ons dus enigszins terug in de wedstrijd. Vervolgens was de Dordtse doelman weer scherp en voorkwam hij de 4-1 door een inzet van Joey Sleegers te keren. In de 53e minuut leek Dordt dan nog meer terug te komen. Helaas scoorde Nikolas Agrafiotis nadat hij zich in buitenspel positie bevond.

Vijf minuten later waren de Eindhovenaren wel trefzeker en besliste van der Sande de wedstrijd door er 4-1 van te maken. Hierna wist FC Dordrecht nauwelijks meer tot voetballen te komen. De Eindhovenaren wisten wel nog veel kansen te creëren en de score uit te breiden. Sleegers maakte zijn tweede van de avond en bracht zo de Einstand op 5-1. Na wekenlang al geen punten te hebben gepakt was het in Eindhoven dus weer niet anders. We houden ons hart vast, zaterdag komt hoogvlieger De Graafschap namelijk op bezoek……