Domper in Volendam

Na vol goede afgereisd te zijn richting het noorden was het in Volendam al snel afgelopen. Francesco Antonucci wist de bal vanuit een afvallende corner in de 4e minuut via de paal binnen te schieten, waardoor hij de score opende.

Vervolgens werd de 2-0 al heel snel daarna tegen de touwen gewerkt. In de 8e  minuut wist John Murkin een voorzet van Mulatierri binnen te schieten. Na deze 2-0 kwamen de Schapekoppen meer in de wedstrijd en wisten zij zowaar ook een aantal kansen te creëren. Zo kwam Nikolas Agrafiotis na een goede individuele actie één-op-één met keeper Nordin Bakker. Helaas wist hij de keeper niet te passeren en schoot hij hem met zijn verkeerde been tegen hem op.

De volgende grote kans was weer voor FC Dordrecht. Kevin Vermeulen kwam ditmaal oog in oog met de doelman. Onze middenvelder schoot de bal echter net naast, waardoor de stand onveranderd bleef. Vervolgens ging de bal direct hierna wel het goal in. Mulattieri wist een voorzet van El Kadiri succesvol af te ronden.

De 4e official had vervolgens nog geen seconde de extra tijd bekend gemaakt, toen de bal er nog een  keer in ging voor de Volendammers. Vlak voor rust wist Mulattieri zijn tweede van de avond te maken. Een scherpe voorzet van John Murkin werd door de aanvaller achter doelman Swolfs gekopt. We gingen dus rustten bij een stand van 4-0.

Aan de Schapekoppen de taak om zich na de rust te herstellen. Dit leek heel even te gaan lukken. Vlak na rust deed FC Dordrecht namelijk iets terug. In de 48e minuut wist Gianni Dos Santos zijn tweede van het seizoen te maken, waardoor zij terugkwamen tot 4-1. Daarna leek het lang goed te gaan voor de Dordtenaren. Zo had Robin Polley nog een goede kans via een afstandsschot, doelman Bakker had helaas een goede redding in huis.

De grootste kans was voor Richie Musaba. In de 65e minuut werd hij goed voor de keeper gezet door Mathis Suray. Musaba stiftte de bal over de doelman heen, het aluminium zat de aanvaller echter in de weg waardoor het 4-1 bleef. Vervolgens had Julius Bliek nog een kans met een schot van ver buiten de 16, deze bal ging rakelings naast.

Daarna ging het in de 79e minuut toch fout, John Murkin scoorde zijn tweede van de avond nadat hij een harde lage voorzet afrondde. Uiteindelijk ging het in de laatste 10 minuten heel snel. Er werd nog twee keer gescoord. Martijn Kaars passeerde doelman Swolfs met een stiftbal voor de 6-1 en Dean James schoot via een volley ook nog de 7-1 binnen.

Het was dus weer een zware avond voor de Schapekoppen, waar zij ten onder gingen tegen een heel sterk Volendam. Weer tijd om te herstellen en vol gas te gaan in de KNVB beker. FC Utrecht komt komende dinsdag op bezoek in het Riwal Hoogwerkers Stadion.