Dordt verliest van zichzelf

Tegen een zwakker Helmond Sport hebben de Schapekoppen dure punten laten liggen. Tussen de beide tegengoals zat nog geen minuut. Wat het verlies nòg pijnlijker maakt zijn de vele kansen die niet werden benut. Alleen invaller Jordy Wehrmann wist Helmond Sport-doelman Van Gassel te verschalken. Zo eindigde de wedstrijd in 1-2 voor de gasten.

Onder begeleiding van dansende LED-verlichting en tientallen lampjes in het publiek betraden de spelers het sfeervolle Riwal Hoogwerkers Stadion. De nieuwe entree had onze selectie bijna geïnspireerd tot een snelle openingstreffer, maar de kopbal van Schalekamp in de 4e minuut ging rakelings naast. Na het eerste wapenfeit werden er weinig kansen gecreëerd. Het publiek schrok in de 18e minuut wakker door een verwoestende uithaal van Swinnen. Hij zag zijn afstandsschot uiteenspatten op de lat. De inzet van Swinnen bleek een wake-up call voor de Dordtenaren. In de minuten die volgde waren Mourgos, Achahbar, Smith en Schalekamp dichtbij de openingstreffer. Maar Van Gassel bleek een niet te passeren horde voor de Dordtse aanvallers. Zo werd er afgefloten voor de rust met een 0-0 stand. Daarmee hadden de Brabanders ongetwijfeld meer vrede mee dan de Schapekoppen.

Elke Dordtenaar in het Riwal Hoogwerkers Stadion ging er nog maar eens goed voor zitten. De aanvallende intenties van de eerste helft werden voortgezet. In de 48e minuut kreeg Savvas Mourgos een grote kans. Hij had een lage voorzet vrij voor het inschieten maar opnieuw was daar Van Gassel. Slechts drie minuten later probeerde Renny Smith de doelman te passeren, maar opnieuw kwam Van Gassel als winnaar uit de strijd. FC Dordrecht klopte nadrukkelijk op de deur van Helmond Sport maar slaagde er niet in om de score te openen. Uitgerekend de opponent, die nauwelijks iets creëerde, wist wel het net te vinden. In de 67e minuut kon Koolhof van dichtbij gemakkelijk binnenwerken. Aan de Brabantse openingstreffer hing een sterk luchtje van buitenspel, maar de scheidsrechter keurde de goal goed aangezien zijn collega langs de zijlijn niet ingreep. De Schapekoppen kregen een nog grotere tegenslag te verwerken toen Helmond Sport zelfs op een 2-0 voorsprong kwam. Nog geen minuut na de openingstreffer ging Petar Stoskovic onder een hoge bal door en kopte Thomas Kok in eigen goal. Zoals al vaker dit seizoen kregen de groet-witten twee tegengoals in een hele korte tijd tegen. Iets wat fataal kan zijn als je zelf moeilijk tot scoren komt. Toch waren er nog dik 20 minuten te spelen. Het opportunistische spel werd in de 83e minuut eindelijk beloond. Invaller Jordy Wehrmann wist met een droge pegel Van Gassel te verslaan. Na de aansluitingstreffer van de Feyenoord-huurling roken de Dordtenaren bloed. Er volgde een waar slotoffensief met kansen voor Hogesteger, Lewis en Ottewill. Zelfs Petar Stoskovic kwam in de laatste minuut nog mee naar voren, maar ook zijn kopbal vloog er niet in. Zo stonden onze Schapekoppen na 90 minuten voetbal met lege handen.

Volgende week wacht FC Dordrecht een zware uitwedstrijd. Dan zijn wij namelijk te gast aan de Vijverberg in Doetinchem. Daarbij heeft de selectie jullie steun hard nodig. Tot volgende week!